Summering av uppehållet

Okej, nu har man lugnat ner sig en aning och jag tänkte därför återkomma med min lilla summering av uppehållets viktigaste och/eller mest intressanta händelser. De flesta av er har säkert redan björnkoll på allt men jag har ett antal vänner som behöver lite hjälp för att hänga med i svängarna. Glömmer säkert nåt själv när jag nu ska försöka komma ihåg allt men det mesta av intresse kommer nog med.

Innan jag börjar med det så måste jag ändå kommentera måndagens match på nåt vis. Frågan är bara vad fan man ska säga. En genomklappning av guds nåde, det noterade nog alla. Skit händer! Fråga bara några MFF:are hur de mådde efter tennissiffrorna 0-6 mot (och/eller i , höhö) Röven…

Personligen så känner jag mig nästan medskyldig för när matchen precis skulle börja så låg jag i sängen och tänkte, -Fan, det låter som en ganska bra idé att försöka chocka MFF med offensivt spel istället för den spelarbuss vi annars brukar parkera framför straffområdet när vi är på besök där. Vi har ju inte vunnit i Malmö sen Kung Orres tid så det kan vara värt att pröva nåt nytt istället för att försöka slå ifrån oss våg efter våg ljusblå anfall. Men som sagt, det sket sig. BIG TIME!

Backman, som förmodligen är truppens största vinnarskalle, konstaterade i pausen att det nog var den sämsta insatsen sen 1891 och det fick mig faktiskt att le lite, resultatet och all ilska till trots. Så säger man bara om man är sjukt förbannat och besviken och jag uppskattar den sortens raka rör vår annars så stabile mittback kör med.

När chocken nu lagt sig så är det svårt att fortfarande vara förbannad. Speciellt eftersom alla, från tränarstab till kapten och övriga spelare, utan omsvep lägger sig platt och erkänner den så infernaliskt undermåliga prestationen. Skäms gör de uttryckligen också, gott så. Det är nämligen sådant som göder revanschlusten till matchen mot Röven på söndag och i förlängningen även returen mot danskjävlarna som vi möter i sista matchen på heliga Råsunda.

En summering av uppehållet var det ja.. Silly season trampade igång ganska direkt när vi signade Maestro men sen har det, från officiellt håll, varit ganska så tyst. Det hindrar dock varken rykten eller faktumet att vi faktiskt söker spelare att förstärka truppen med. SvenskaFans har en ganska bra sammanställning av silly so far som ni kan läsa här. I vanlig ordning så uppdateras ju denna artikel allt eftersom men eftersom den senaste uppdateringen var 26 juni så kompletterar jag lite nedan.

Daniel ”Örat” Örlund ser inte ut att få förlängt i Rosenborg och det är nog ingen högoddsare att han 2013, återigen, represernterar världens vackraste sköld. Han fyllde nyligen 32 och har minst 5 år kvar som förstemålvakt bara han själv. Både Stam och Turina har kontrakt som går ut efter nästa säsong och mitt tips är att vi släpper Stam tidigare om vi inte lyckas sälja Turina efter denna säsong. Allt för att få tillbaka Örat i truppen.

Patrik Mörk som är Örats agent säger i den här artikeln att AIK inte är aktuellt men det tror jag som sagt inte ett dugg på. En spelare som Örat är alltid aktuell för AIK och vice versa.

Om vi bortser från Philip Andersson (född-94) i Akropolis och andra tidigare AIK-juniorer och löst folk som tränat med A-truppen så är nog Kim Odelius från samma klubb den som verkar mest aktuell baserat på truppens nuvarande sammansättning. Vi har egentligen inget bra alternativ bakom Nissedinho på vänsterbacksplatsen. Bloggkollega Hall gjorde en bra intervju med nämnde Kim som ni kan läsa här.

Bajenbladet skriver att vi spanar in Anthony Allison som spelar i tvåan med Härnösand. Låter ju inte direkt som killen som glider in och förstärker vår trupp inför Europa League. Faktumet att han är född i Liberia gör att mina varningsklockor börjar ringa. Tacka Strulee Johnson för det. Synd att gud valde att stoppa 90% av hans hjärna i fötterna.

Ovan nämnde Allison blev ratad av GIF Sundsvall tidigare. De ville dock köpa Pontus Engblom av oss. Men Giffarna kunde/ville inte bjuda vad vi begärde men enligt Kristofferson så ska norska Haugesund vara villiga att göra det, läs här. Pontus inställning såväl på som utanför plan har gjort att han har min respekt men statistiken ljuger inte så det här låter som en bra lösning för alla inblandade.

Vi rycker tydligen också i en 16-åring som spelar med Råslätt i division 3. Han är mittfältare och heter Dijan Vukojevic, läs mer här. Vill man se en gammal intervju med den då blott 14-årige Dijan så gör man det här. Skulle han komma till gnaget så är det garanterat för att inledningsvis bli utlånad till Akropolis eller någon annan samarbetsklubb.

Kwame Karikari som är utlånad till Degerfors har gjort 13 matcher varav 12 från start. På dessa har han pillat in 5 baljor vilket får ses som klart godkänt i ett bottenlag som Degen. Lånet går ut i augusti men det känns inte realistiskt att tro att han kommer tillbaka då. Snarare att han stannar kvar säsongen ut även om han säger sig vara redo. Är lite osäker men jag har för mig att Degen också ville att han skulle vara kvar.

Jag själv skrev i mitten på maj att Wesström var i Thailand för att kika på spelare. Fick informationen från en av mina mer pålitliga källor och tog det därför på allvar även fast det, för att uttrycka mig blygsamt, lät helt uppåt väggarna. Jag var också i Norrtälje för att se träningsmatchen mot Sundsvall och fick då möjlighet att fråga Björn om det låg någon som helst substans i det ryktet.

När han fick frågan så flinade han lite pillemariskt och svarade med orden -Vi har koll.. Gillar och respekterar Björn för mycket för att tjata så jag skrattade lite och försökte med -Kom igen nu.. Men svaret blev detsamma, -Vi har koll. Brukar surra med Björn när jag får chansen så han kunde nog gott och väl skrattat mig i ansiktet och sagt att jag var galen som frågade/påstod nåt så konstigt men det gjorde han alltså inte. Således fortfarande öppet för spekulation.

Det blev ju ingen Branimir Hrgota i AIK då han valde Bundesliga istället. Supporterinitiativet som gick ut på att få honom att signa för AIK genom att skänka en AIK-tröja med Hrgota på ryggen och lite andra saker i studentpresent föll platt då presenterna inte hann levereras innan han skrev på för Mönchengladbach.

Gnagarforum var det många nick, företrädelsevis den typ som aldrig själva gör nåt annat än att bitcha bakom en skärm, som ondgjorde sig över det pinsamma och idiotiska med detta tilltag. Jag var inte heller överförjust i själva idén men tyckte ändå det var kul att folk försökte på sitt sätt. Därför var den här artikeln skön att se då det på nåt vis ger lite upprättelse till alla de som la ner tid, kraft och pengar på att fixa presenten till Hrgota.

Vi ska inte ha några illusioner om att det något annat än pengar, pengar och pengar som styr fotbollen och är den största anledningen till varför spelare väljer att spela för den eller den klubben. Mjuka värden ska dock inte underskattas och kan vara sådant som väger över om spelare väljer mellan likvärdiga bud. Inget snack om saken.

Kan bara jämföra med mig själv för jag är graft överkvalificerad för den tjänst jag har, som dessutom innebär nattarbete. Lönen är inget man skriver hem om och förmånerna är lätträknade men ändå trivs jag som fisken och det har jag till stor del mina underbara kollegor att tacka för. Som sagt, mjuka värden.

Tror det var det mesta kring silly för tillfället men det är så mycket rykten och snack nu så jag har säkert missat nåt. Lite andra saker finns också att ta upp så vi fortsätter en stund till, om ni orkar, pust!

Svarta Massan hade styrelsemöte i början av juni. Ditten och datten diskuterades men det enda jag tänkte nämna från mötet är att vi bestämt att ha en tävling för våra medlemmar med fina priser, t ex signerade exemplar av biografin om Nesh.

Detaljerna är inte helt klara men säkert är att tävlingen, inte speciellt oväntat, går ut på att rekrytera fler medlemmar. Den som rekryterat flest nya medlemmar vinner och detta håller vi reda på genom att ni medlemmar skriver ert DSM-medlemsnummer på medlemsansökan i fältet ”Hur kom du i kontakt med oss?”

Detta gör det också möjligt för gnagarpolare och/eller grupperingar att samarbeta om så önskas. Det är ju nämligen inte svårare än att man skriver kompisens DSM-medlemsnummer på blanketten. Alla kanske inte orkar satsa på att vinna tävlingen men då kan man alltså öka polarens chanser istället om man ändå är med och hjälper till med rekryteringen.

Tävlingen kommer att pågå under en begränsad period, med stor sannolikhet under august och september då vi har många matcher och därmed fler tillfällen att fånga upp potentiella medlemmar. Det kommer finnas ett första, andra och tredje pris men också ytterligare ett pris som lottas ut bland alla som rekryterat minst en ny medlem.

Medlemmar i Svarta Massan kan förvänta sig ytterligare information och alla detaljer per email innan juni månad är slut. Det är egentligen självklart tycker jag men bara för att förtydliga så kan jag meddela att vi som sitter i styrelsen inte kan vinna något i tävlingen. Men vi kommer förstås att hjälpa till ändå!

Vårt stundande europaäventyr är än så länge bara i sin linda men mer eller mindre klart är att vi möter Hattifnatt FC eller nåt från Island. Förutsatt att de slår ut nån än mer obskyr klubb. Helgi som känner flertalet spelare hos motståndarna ger oss 85% chans att gå vidare. Rundan efter det bör vi också klara av men i play off matcherna brukar motståndet vara betydligt svårare. Oavsett så kommer det bli jävligt kul när säsongen kryddas med lite internationellt spel.

På tal om Europa League.. Jag har skrivit om detta tidigare men under uppehållet så blev det klart att Bursaspor får spela i EL sedan att deras överklagan hos CAS gått igenom. Underbara nyheter för alla gnagare för vi hade som bekant en EL-klausul i kontraktet när vi sålde Teteh Bangura. Förhoppningsvis tickar det några ytterligare miljoner från turkiskt håll.

AIKstart.se skänker snart sina första pengar till något inom AIK-sfären. Det mesta pekar på att det blir AIK-Tifo, iallafall om man ska tro den omröstning som pågår om facebooksidan. Själv la jag min röst på Black Army för det gick åt en del pengar för dem i samband med att de arrangerade Årets Råttjävlar.

Turneringen som sådan gick inget vidare för lag Svarta Massan som jag anmält. Vi tog oss vidare från gruppen med minsta möjliga marginal men fick sen respass i kvarten av Firman som sedermera vann hela turneringen. Firman var betydligt bättre detta år jämfört med 2010 och 2011 då mitt lag slagit ut dem på straffar.

Det märktes att de plockat in några riktiga fotbollslirare för jämfört med tidigare möten så var det inte en tillstymmelse till fula eller onödiga tilltag utan de lirade helt enkelt brallorna av oss och vann med 3-0. Är fett besviken över att vi inte fick lira på Råsunda för jag tyckte verkligen att årets lag var det bästa jag anmält hitills. Ett grattis till grabbarna och ett ”nästa år, då jävlar” är på sin plats tycker jag. För en längre rapport och bilder från Råttjävlar hänvisar jag, återigen, till kollega Hall som följde spektaklet från sidan, se här.

Vi har slagit nytt rekord i sålda årskort kan man läsa på vår hemsida. Jippe, då kommer vi garanterat också slå nytt rekord i antalet säsongskortsinnehavare som av nån världsfrämmande anledning väljer att stanna hemma när det är match… Bitter? Ja! Är faktiskt så jävla less på att höra usla ursäkter till varför folk inte går på matcherna. Men fan, vill ni inte ge klubben era hjärtan så är ju plånboken trots allt näst bästa alternativ.

Vår gamle guldhjälte Bojan Djordjic har skrivit på för BP och lovar att bjuda alla gnagare som vill se matchen BP-Bajen den 17 september. Även om man som jag utgår från att beslutet att inte ta tillbaka Bojan är fattat på sportsliga grunder så är det ändå sjukt trist att han lirar med oss. Snubben är fan kung och för alltid en av oss oavsett tröjfärg på arbetsgivaren. Vi ses på Grimsta chefen!

I och med att Arsenal de Sarandi med Jorge Ortiz på mittfältet vunnit den argentinska ligan så kan vi gnagare stolt säga att vi levererat två guldmakare eftersom Obolo vann förra året med Velez Sarsfield. Det är egentligen helt sjukt att vi kunde ha så pass bra spelare i laget. Ser man nu tillbaka på guldlaget 2009 så är det så jävla självklart att vi vann, vilka lirare!

Är det nån som orkat läsa ända hit ner så tycker jag att man kvalificerat sig för en medalj. Kommentera gärna nedan om det är nåt jag missat att ta upp. Kan tillägga att jag noterat att Thomas Gravius blivit släppt från häktet men tänkte inte skriva mer än så om det.

Må väl alla gnagare!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Summering av uppehållet

 1. Jokkenbärdryck skriver:

  Tack för en grym blogg!

  Jag är långt ifrån en skön fotbollsexpert, men jag kan inte hålla tillbaka mina 2 cents:

  Värva Axén! GAIS har gjort en usel säsong, men Axén är lik förbenat en grym tränare. Förra säsongen tog han ju GAIS till deras bästa allsvenska placering någonsin.

  Min uppfattning är att Axén velat spela en offensiv fotboll men saknat underlag för detta. En bra tränare hade givetvis anpassat spelet efter truppen, men lik förbannat.

  Det känns som att AIK står och stampar. Alm var en underbar spelare, men i mina ögon är han knappast en mästartränare. Det är många omgångar kvar, men om dessa skall förvaltas på bästa sätt behöver vi nytt blod nu (helst igår).

  Försök värva Axén, tycker jag.

 2. Gsus skriver:

  Tack för de vänliga orden!

  Håller dock inte med dig. Axen hade minst lika bra men förmodligen bättre (Wanderson, Celik etc) offensivt material än vad AIK och Alm har men lyckades ändå sämre. Således inte så troligt att han skulle göra ett bättre jobb än Alm i AIK. Gillar Axen starkt dock, svårt att göra annat med en gnagarbroder!

 3. Samma spelare som slog CSKA Moskva borta sumpar poäng mot skitgäng. Fan, vi hade 43 000 i vår bedrövliga hemmapremiär mot Syrianska. Det bor drygt 11 000 personer i Åtvidabergs kommun och deras huvudsponsor på bröstet i dag var ”Klädhuset Falerum”, det säger en del om vilken liten klubb det är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *