Äntligen ett slut på AIKbstinensen

God morgon gnagarvänner! Här har det varit tyst i nästan en månad… Jag har passat på att ta det jävligt lugnt under EM-uppehållet då jag också haft semester. Det har blivit en väldig massa bira och mycket fotbollstittande under ledigheten. Faktiskt så till den grad att det första jag fick höra när jag var tillbaka på jobbet var hur tjock jag blivit. Det är bara att konstatera, jag har haft det fett najs, det ruttna vädret till trots.

Gårdagen var också väldigt trevlig i solen på Karlberg som jag passade på att besöka nu när det drar igång igen. Det märks att våra spelare har längtat för det var bra intensitet och inga fingrar emellan på gårdagens matchförberedande träning. De var nästan lite för taggade. Bland annat Crespo ylade till och blev liggande en stund efter en spark på smalbenet.

Som vanligt så satte jag mig på skuggsidan och kikade så jag var väldigt nära smålagspelet när Nesh, redan efter ca 50 minuter, bröt träningen med orden -Jag vill inte att någon ska skada sig. Annars så fastnade nog bara RÅP på näthinnan under spelet när han lyckades sulfinta och tunnelpassa bort två spelare i rad. Såg riktig snyggt ut även om det nog var en portion tur inblandad. De spelade 9 mot 10 men trots det så var det ganska jämt i alla matcher utom en där det numerära övertaget gav utslag med en 5 eller 6-1 seger.

Kim Odelius, tidigare BP men numera Akropolis, var med och körde. Det var väl det mest intressanta i kombination med att man fick se Maestro på Karlbergs gräs för första gången. Den sistnämnde körde dock bara lugnt för sig själv. Efter träningen så blev det lite snack med övriga staketrävar. Riktigt trevligt när det är lite fler likasinnade på plats som igår.

Knäppast under träningen var nog den mupp som envisades med att jogga runt planen med dif-shorts. Kunde inte hålla mig från att bua när han sprang förbi vilket renderade ett långfinger från apan under de efterföljande varven. Haha, vad trodde han? Att folk skulle jubla när han kutar runt på vår träningsanläggning iklädd fulfärgerna? Not on my watch!

Efter träningen så blev det en promenad hem och sen några timmars sömn innan det var dags att vakna upp till EM-finalen. För mig så har turneringen dött lite successivt allteftersom Sverige och sen även Tyskland blivit utslagna. Spanien är helt klart värdiga mästare men är man neutral åskådare så tycker iaf jag att det är roligare med ett mer böljande spel än det man bjuds på när de lirar. Förstår således kritiken de får men det är ju fan löjligt när folk buar så fort de håller bollen. De människor som buar åt det kan absolut inget om fotboll.

Skönt dock att EM är slut för denna gång så man återigen man få njuta av Allsvenskan och vårt kära AIK. Det sparkade ju igång redan i lördags med några riktigt sköna resultat där Åtvidabergs fem-etta mot Elfsborg var den stora behållningen. Humor också att aporna tappade två placeringar som en följd av övriga resultat. The only way is down, baby!

Konstigt nog så känns det, iom Ellos poängtapp, ännu viktigare att ta minst en pinne ikväll. Nu är det två år sen jag sist va på bortafight i Malmö och längre kommer det dröja eftersom jag inte åker ner idag pga jobbet. Bortasiktet är istället inställt på Åtvid away den 14 juli. En polare som nyligen tagit körkort kom med det oväntade likaledes trevliga förslaget att han skulle agera chaufför åt mig och några andra gnagare. Det var man ju inte sen att nappa på, hatten av för dig Direktörn!

Trots att det varit uppehåll så har det hänt en hel del saker värda att kommentera. Inser dock att det skulle göra detta inlägg så stört jävla långt om jag skulle avhandla allt det nu. Återkommer istället imorgon med en summering av det mest intressanta som hänt de senaste veckorna och ber samtidigt om ursäkt för det innehållsfattiga inlägg ni just fått det tveksamma nöjet att läsa. Jag behövde helt enkelt komma igång med skrivandet efter några veckor på latsidan…

Nåt som man däremot inte behöver vänta på är det senaste Studio AIK som kom förra veckan. Bra summering av våren från Alm och Jens och ett ypperligt tidsfördriv i väntan på kvällens behållning. Se det här.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Äntligen ett slut på AIKbstinensen

  1. ogjbtewy skriver:

    It’s great that you are getting thoughts from this post as well as from our dialogue made here.|

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *