Råttjävlar och miljardärer

Ännu en natt på Lydmar har passerat och nu är det bara tre kvar innan tre veckors ledighet tar sin början. Passande nog precis lagom till EM och det är förstås ingen slump. Här ska det drickas bira och kollas fotboll i veckorna tre!

Som jag avslutade igår så har det hänt en del kring AIK Fotboll AB. Det är ju sen tidigare känt att Thomas Gravius lämnat styrelsen och sålt av sitt aktieinnehav. Vad som däremot var nytt för mig är att miljardären och AIK:aren Torbjörn Törnqvist köpt upp dessa. Karln fullkomligen badar i pengar så att han nu innehar 9% av aktierna är bara positivt då han knappast köpt AIK-aktier för att tjäna en hacka.

Den som sett det Uppdrag Granskning där han är med fick garanterat ribba av blotta tanken på vad en AIK-satsning, liknande den han gjort i seglingsvärlden, skulle kunna resultera i. Programmet är ju, som alltid i UG, rätt vinklat men jag tycker han gör ett kanonintryck. Står man dessutom bland världens näringslivstoppar och, på engelska, förkunnar att man kommer från Solna och håller på AIK så hamnar man alltid på plus i min bok.

Pratade med Black Army-ordföranden Danne Wilhemsson igår angående Årets Råttjävlar. I år blir det tredje gången som jag anmäler ett lag och efter de två tidigare årens final och semifinal så är den givna målsättningen förstås att ta hem hela turneringen. Bollskickliga gnagare i umgängeskretsen kan alltså förvänta sig en kallelse inom kort..

I år så skulle det vara extra stort att lyckas vinna turneringen för Danne berättade att BA för diskussioner med Svenska Fotbollsförbundet om att låta semi och final gå av stapeln på självaste Råsunda. Gallringen dit fram sker på Råsunda IP precis som det gjorde 2010. Hoppas förundet tar sitt förnuft till fånga och går med på det. Fatta, på Råsundas gräs! Den heliga mattan har man bara haft äran att beträda en endaste gång tidigare.

Det var på höstderbyt mot aporna 2006 när Tjerna pangade in segermålet, med högerfoten! I halvtidspausen innan så hade jag, på innerplan iförd fullt matchställ, representerat AIK, i ett PES-derby på storbildsskärmen. Det var stort förstås men matchen slutade oavgjort trots att jag på den här tiden var rätt bra på PES.

Året innan hade jag torskat SM-finalen mot Samir Lundberg som, till skillnad från undertecknad, fortfarande har kvar sina skillz. Det bevisade han så sent som i lördags när gjorde turneringens snyggaste mål i årets PES Stockholm Open som spelades i helgen. Hade varit kul att vara med men nu satte nattveckan och syrrans 40-års firande stopp för det.

På tal om förbundet förresten.. Olof Lundh, som själv haft fingrarna i olika kakburkar, har skrivit en intressant och läsvärd artikel om förbundets Fritzl-aktiga grepp om landets fotbollsklubbar, se här. Rekommenderas! Finns också ett kortare klipp på samma ämne här.

Med anledning av den skitstorm som gissningsvis kommer blåsa i riktning SvFF närmaste tiden så borde de passa på att plocka lite enkla goodwill poäng genom att låta oss supportrar spela Råttjävlar på Råsunda. Det skulle iaf jag rekommendera som PR-ansvarig.

Det gick bra för Mutumba i gårdagens landskamp för Uganda. Videoklipp finns tyvärr inte men väl en matchrapport från lokalmedia. Fotbolldirekt har också en artikel som man läser här. Iofs inte så mycket nytt då den tycks baserad på första artikeln.

Henok Goitom är i Stockholm. Således inte speciellt aktuell för den startelva som igår spelade säsongens sista match i Segunda. Det kan man ju tolka hur man vill. Han skulle kunna vara skadad t ex. Själv är jag sedan länge övertygad om att det mesta kring en värvning av Henok är mer eller mindre klart.

Anledningen är förstås alla pusselbitar som pekar i samma riktning. Han vill hem, har affärsverksamheter i stan, polare i gnaget, AIK söker en klassforward att komplettera truppen med osv. Match made in heaven som det heter..

Almeria slutade för övrigt på en sjundeplats. Det innebär nån form av ovisst kval till Primera Division tror jag. Tre raka segrar pekar på bra form så de kanske klarar det, men om inte så är de säkert angelägna om att bli av med den höga lönepost han uppges ha.

Nu smattrar regnet på fönstret utanför. Känns helt ok att dra täcket över sig och vänta in sömnen. Vi hörs imorgon igen, fridens!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Råttjävlar och miljardärer

  1. Fysme skriver:

    Almeria slutade 7:a som du säger men det innebär inget kval alls och dom blir således kvar i Segundan även nästa säsong- 3-6 kör play-off till Primera Division.

    Borde vara bra för Gnaget då Almeria säkert vill bli av med en tung lönepost.

  2. Gsus skriver:

    Fysme

    Tack för klargörandet, det är ju bara bra för oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *