Internationellt AIK under uppehållet

Crespo, Mohamed och Teteh. Med andra ord, stark AIK-prägel på Leone Stars.

Crespo, Mohamed och Teteh. Med andra ord, stark AIK-prägel på Leone Stars.

Nu har vårt fotbollslag varit ledigt i dryga veckan och det har ju inneburit lite mental ledighet för egen del. Det har varit ganska så välkommet för som biten gnagare handlar det som bekant om så mycket mer än bara 90+ minuter fotboll var tredje/fjärde dag. På tisdag drar det dock  igång på Karlberg igen men det dröjer ytterligare en månad innan vi får se killarna i skarpt läge, då borta mot Malmö FF.

Men har det varit helt dött på AIK-fronten under denna lediga vecka? Knappast va, men nyhetsflödet har varit i ett sådant tempo att jag tycker en summering räcker för att hålla er alla ajour med det viktigaste. Vi börjar med det internationella inslaget då undertecknad ser det som mest intressant. Vi har ju nämligen en flock spelare i truppen som fått dra på sig landslagströjor lite var stans i den stora vida världen.

Crespo hade en lyckad debut för Leone Stars och lyckades göra mål mot Kap Verde men det dömdes bort för offside. De vann ändå matchen med 2-1 och förr eller senare kommer ni kunna läsa en matchrapport här, än så länge finns dock bara några bilder där. Mohamed och Teteh lirade förstås också.

På tal om Teteh så twittrar Daniel Kristoffersson om att vi inte kommer få några extra pengar för Teteh som vi borde vara berättigade till enligt den Europa League-klausul som ska finnas med i kontraktet med Bursaspor. Anledningen till detta ska vara att Bursa blivit uteslutna ur Europa League.

I mina öron låter det som totalt nonsens för klausulen handlade, vad jag förstår, om att de skulle kvalificera sig till turneringen, vilket de också gjorde. Att de sen blivit bestraffade och uteslutna av UEFA på grund av andra oegentligheter borde inte påverka en tredje part som AIK. Måste komma ihåg att kolla upp detta med Jens eller Björn när jag springer på dem.

Vidare på den internationella scenen kan vi konstatera att Martin Mutumba är uttagen i den 18-manna trupp från Uganda som idag spelar borta mot Angola. Kul att M9 verkar lika hemma i de Angolanska hoodsen som i Rinkeby, haha! Innan vi lämnar Afrika för denna gång så vill jag också plussa lite för Angolas flagga som jag tycker är skön, klassisk kommunist-stil med en Afrikansk twist, haha!

Helgi Danielsson fick göra dryga 65 minuter för sitt Island när de mötte Sverige tidigare i veckan, kul för honom och bra för AIK. Eftersom vi ändå var så usla att vi lät Island hänga två kassar kan man som gnagare bara konstatera att det är synd att inte Helgi gjorde dessa.

Ytterligare en gnagare har varit i landslagstagen och det är Robin Quaisonsom, med kort varsel, blev kallad till U21 landslaget för första gången. Vårt yngre landslag blev tyvärr fullständigt rövknullat med tennissiffrorna 6-0 så det kanske var lika bra att Robin blev utan speltid. Det fick däremot AIK-produkten Magnus Eriksson, nu i Åtvidaberg, som lirade en kvart på slutet.

På sillyfronten är det egentligen bara massa icke-nyheter i stil med Maripuu vill bli utlånad för speltid, Gif Sundsvall vill köpa Engblom eller Karikari har gjort några påsar för Degerfors och är plötsligt lösningen på alla våra anfallsproblem. Värst av alla icke-nyheter är nog ”ex AIK:aren väljer Danmark”, som handlar om good ol Kibaby, haha! Sist han lirade i gnaget var 2004, kom igen liksom..

Jag har skrivit om det tidigare men nu är Svarta Massans senaste insatser för AIK helt officiella och det kan ni läsa om här. Man blir både stolt och jävligt glad över faktumet att vi, på de 18 månader som DSM nu funnits, kunnat hjälpa AIK med hela sex olika fördelaktiga lån till olika sektioner.

Jag hoppas att detta inspirerar fler gnagare att ansluta sig och bli medlemmar. Ett självklart mål vi borde sikta på är att bli över 1000 medlemmar innan 2012 är slut. Med tanke på den positiva responsen vi får när vi väl syns på matcherna så tror jag det är fullt möjligt. Men, vi behöver fler som hjälper till med rekrytering i samband med matcherna så vi kan synas oftare och inte bara göra punktinsatser. Vill du vara med och bidra till ett bättre och starkare AIK? Kontakta oss!

Nu ska jag ta och kila från jobbet så jag får återkomma med lite andra saker. Det har ju t ex hänt en helt del på AFAB/aktier fronten som är värt att ta upp. Njut av en trevlig intervju med Viktor Fasth så hörs vi imorgon. Fridens!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *