Derek längtar hem till AIK

 

Klassisk bild på Boa när avancemanget från S1 firades i Västerås 2005.

Klassisk bild på Boa när avancemanget från S1 firades i Västerås 2005.

Det finns mängder av anledningar för mig att vara glad denna förmiddag. Högst på listan hamnar förstås kvällens drabbning på Råsunda men på god andra plats, samma poäng men sämre målskillnad, faktumet att jag nu har en ledig vecka att se fram emot.

SMHI lovar strålande sol och jag ska göra mitt bästa för att njuta ordentligt. I och med att AIK går på ledighet efter fredagens träning så får man också nån sorts ofrivillig mental ledighet eftersom man inte har samma kontrollbehov när det inte är några matcher inplanerade.

En klar bubblare i glädjetoppen är twitterkontot tillhörandes Patrick Mörk för igår så kunde vi läsa att Derek Boateng hälsar att han planerar att avsluta sin karriär i Gnaget. De som följer denna blogg vet att Boa är en av mina absoluta favoriter genom tiderna så jag blir förstås eld och lågor av att höra nåt sånt här. Som jag nämnt tidigare är Boateng det enda spelarnamn som jag någonsin tryckt på en AIK-tröja. Vill han spela för oss igen så gör han det och med tanke på den ömsesidiga kärlek som finns mellan Derek och alla AIK-fans så ser jag det inte som det minsta orimligt.

Boateng tre poäng!

Kommer osökt att tänka på Ghana och faktumet att min polare nämnde att Robin Quaison har rötter där. Oklart om det var en eller båda av föräldrarna, någon som kan bekräfta eller dementera detta? Är nämligen lite sugen på att låta min feta Ghana-flagga göra comeback för den har inte varit på match sen KKK gjorde sitt första AIK mål borta mot Peking förra året.

Var ju nere på träningen igår men som ni vet så lökar o njuter jag mest när jag är där. Det är liksom quality time för mig som jag inte vill ödsla bort på att fota eller intervjua och dessutom så skulle det bli lite knepigt eftersom jag oftast har en busig liten hund att hålla ett getöga på.

Nån som däremot låg i lite mer är bloggkollega Hall som har en trevlig intervju med Backman i sitt senaste inlägg. Även Lukas från AIKmedia pratade med Niklas. Han snackade också med Borges samt två separata klipp med tränare Alm om talangerna utan speltid samt målexplosionen mot Peking.

Kom på att jag glömt bort att varna alla engagerade AIK-supportrar för Titan Television som i per mail söker efter supportrar till en dokumentär enligt nedan:

””Nu söker vi en eller flera fotbollsfantaster som tagit intresset till en helt ny nivå. Du går på varje match, kanske klär du dig endast i ditt lags färger, varje förlust är ett nederlag som får dig att fälla en tår. Kort och gott, ditt lag är ditt liv!””

Jag som är så fantastiskt trött på att vi alltid framställs som rabiata mongon hörde av mig för jag tänkte att det vore kul om man kunde visa att även den mest fanatiske supportern faktiskt kan vara en, nåja, helt normal person i övrigt. Efter några dagar så ringde telefonen och när jag frågade vad för program som detta skulle vara en del av blev  svaret Outsiders varpå jag la på luren. Klick!

Hade match med Kronobergs BK igår. Vi mötte BK Lugnet och som jag nämnt så är det i år tyvärr flera lag som har Östermalms IP som hemmaplan. Blev faktiskt inte ett dugg förvånad över att vår match föregicks av en internmatch för hifdif-juniorer. De som hade grön/vita tröjor vann ganska överlägset mot sina bröder i blåränder. Även vi vann och tog således femte raka och ett bra grepp och serieledningen men satt oväntat hårt inne och får tillskrivas en grym slutforcering där vi vände 2-3 till seger 4-3 under matchens sista fem. Allez Kronis!

Ska ta och runda av nu men det var ett tag sen jag tipsade om musik så därför vill jag rekommendera Musikkollektivet som kommer från mina barndomshoods Viksjö. Är torsk på Annat Blodfrån deras nya skiva som heter Krigarsjäl. Den finns på Spotify och rekommenderas varmt men har man inte det så finns andra spår på deras myspace.

En kompis hade sån tur att hon vann en spelning med dem. Problemet för henne var att hitta en lokal så jag var inte sen med att föreslå en spelning på terassen på Lydmar. Hon tyckte det var en strålande ide så sannolikt får jag nöje att återkomma i ämnet i slutet på augusti. Det kommer bli fett!

När man skriver om Viksjö så är det lätt att jag tänker på vår vice-kapten Nisse Johansson som jag skämtsamt brukar kalla för Nissedinho. Det namnet är nu helt dött för igår noterade jag på GF ett nytt, fullständigt briljant, smeknamn på vår frejdige vänsterback. Släng dig i väggen Messi för nu jävlar kommer Nessi, haha!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *