Majsan, Maestro, Majstorović

Jag har i vanlig ordning varit helt oduglig på att uppdatera bloggen när jag varit ledig och dessutom varit för sur för att ta till orda efter de senaste matchernas poängmässiga ökenvandring. När man samtidigt konstaterar att Canal+, eller Csports rättare sagt, fuckade upp sändningen från Borås så man fick följa matchen via en grynig Casalba-stream och att jag var ganska på pickalurven i Örebro så känns tystnaden från min sida hyfsat befogad.

Känns knäppt att skriva om matcher som man knappt kunnat se alternativt varit för rund om fötterna för att minnas klart. Tack och lov så finns det hjältar som signaturen Pacemkr på AIK-forum som laddar upp torrents till oss gnagare som vill se om matcher i efterhand. Ellosmatchen har jag redan på burken och igår kom även den mot ÖSK upp, se här.

Har säkert nåt analysmässigt vettigare att komma med när jag hunnit se om nämnda matcher men man kan ändå snabbt konstatera att det såg betydligt bättre ut i dessa jämfört med derbyt. Likt förbannat så är poängutdelningen sämre eller likaledes dålig. Beror det på skador, otur, brist på kunnande eller kanske vår överdrivna fokus på defensiven? Jag har mina funderingar, men väntar med dessa tills uppehållet då det finns massa annat att skriva om just nu.

Som faktumet att vi värvat en svensk landslagsspelare i form av Daniel Majstorović. Det är så jävla svårt att ha åsikter om denna värvning för Daniel kan vara värd allt från noll upp till miljontals kronor beroende på hur hans kropp håller. Vi har heller inte en susning om vad som eventuellt betalats i sign on eller vad han får i månadslön.

Rent principiellt så är jag emot denna typ av ålderstigna värvning. Trodde även Wesström och Jens var av samma åsikt då de flertalet gånger tryckt på hur viktigt det är att AIK värvar spelare som vi kan göra en ekonomisk förtjänst på. I det här fallet så är man ju snäll när man säger att det är helt uteslutet.

Den rutin han kommer tillföra är förstås bara av godo men inte speciellt nödvändig då vi redan har vice-kapten Nissedinho i försvaret. Han ska ingenstans och kommer  förmodligen vara gnaget trogen tills han lägger skorna på hyllan eller varvar ner.

Vi är nog få gnagare som sett vårt nyförvärv live in action den senaste tiden, mig själv inräknad. Men jag har i alla fall sett en match och det var i vintras när vi drog över ett gäng gnagare för hylla Johan Mjällby och se Celtic-Hearts. Bilder från den sköna resan ser man här.

Minns fortfarande att jag förundrades över hur usel jag tyckte Daniel var då och jag sa uttryckligen att jag absolut inte ville se en värvning av honom. De som hängt med ett tag vet ju att det snackats om Maestro till gnaget ett antal silly seasons. Nu var det bara en match som sagt men att vi nu värvat snubben, med knäskada dessutom, gör mig allt annat än nöjd. Landslagsspelare eller ej.

Samtidigt, firma Wesström/Andersson jobbat ihop ett grymt förtroende hos mig så det pekar på att vi fått Majstorović till ett riktigt vrakpris, och då må det vara hänt. Då har vi liksom råd att chansa. AIK-media har legat i så på hemsidan finns intervjuer med Daniel själv, kommentarer från sportchef Jens och även ordförande Strömberg ger sin syn på värvningen. Bajenbladet har också en intervju som ni kan se här.

Jag är säkert inte den enda som minns Malmös, på den tiden, ganska så kontroversiella värvning av Majstorović. Året var 2000 och MFF, som blivit degraderade året innan, jagade en direktplats till Allsvenskan. I samma serie fanns Västerås SK som, trots att det gick bra i serien, riskerade ekonomisk härdsmälta och uteslutning. Hade detta hänt så hade MFF blivit av med de 6 pinnar man plockat mot VSK så man gjorde sig själva en rejäl tjänst och värvade Majstorović för dryga halvmiljonen. Snacka win win i den affären.

Jens öppnar för ytterligare värvningar och det är ju inte så konstigt när vi just värvat till den lagdel som fungerar överlägset bäst. Fåglar har viskat att Wesström är på en så ovanlig destination som Thailand och tittar på spelare. Det låter helt stört men min källa brukar vara pålitlig och faktum är att Nisses gamla klubb Leicester City har två spelare från deras akademi som hamnat där borta, närmare bestämt i Suphanburi FC.

Det rör sig om offensiva mittfältaren John Jorrin, som man kan läsa lite mer om här, samt anfallaren Bolarinwa Ayotomiwa. Kan också bjuppa på ett youtubeklipp där båda herrarna lyckas näta i samma match. I övrigt så finns inte så mycket mer att säga än att det vore ett sjukt jävla långskott om vi hittar spelare i Thailand av alla ställen. Thailändska motsvarigheten till Superettan dessutom, haha!

Lennart Johansson Academy Trophy är i full gång ute på Skytteholm och våra lag har blandat och gett. Hade det inte varit för att jag själv gjorde säsongsdebut med mitt Kronobergs BK igår så hade jag nog kollat in en del matcher, iaf via den stream som finns, se här. Nu fick jag istället en lugn kväll i solen på Stadshagens IP när vi krossade med 5-0 och gick upp i serieledning. Tror fan det här kan bli året då vi äntligen tar klivet upp till sexan.

Det har blivit dags att avrunda för den här gången. Tänkte glida ner och se dagens matchförberedande träning på Karlberg så det finns säkert anledning att skriva ytterligare natten som kommer. Kommer ta med mig min Leone Stars-tröja till träningen. Det är på tiden att Crespo gör som Mohamed och Teteh och signerar den nu när han blivit kallad till landslagssamling för första gången. Prognosen pekar på runt en 15 grader och solsken. Fler borde passa på att ta sig till Karlberg och njuta. Förhoppningsvis så ses vi där!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Majsan, Maestro, Majstorović

  1. Pingback: Summering av uppehållet | AIK-bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *