Levande legend levererar

Tjernström. En levande legend och nu också medlem i Svarta Massan.

Tjernström. En levande legend och nu också medlem i Svarta Massan.

Jag är rätt så tankspridd och hade faktiskt glömt bort att vi skulle gå över till sommartid förra natten och hamnade därför i tidsnöd när jag skulle plita ner mina funderingar. Eftersom stress är bland det värsta jag vet så sket jag helt enkelt i skrivandet då jag visste att jag skulle ha gott om tid denna fantastiskt lugna natt mot måndag.

Lördagens match mot Helsingborg var kanske inte den optimala aptitretaren inför den stundande Allsvenska premiären. Däremot så var det absolut inte den totala katastrof som vissa gnagare vill få det till. Motståndet var, med svenska mått, det svårast tänkbara. Svenska mästarna, på bortaplan dessutom. Detta måste man ha i åtanke när man recenserar vår prestation.

Men jag ska för den delen inte sväva iväg med osanningar. Vi fick onekligen stryk av ett lag som spelade bättre och skapade fler chanser än vad vi gjorde så förlusten är odiskutabel även om det, ännu en gång, blev påtagligt vilka små marginaler det ibland rör sig om i det gröna gräsets shack. Tänker närmast på det läge som Karikari hade precis innan spelet vände och HeIF gjorde sitt ledningsmål. Hade bollen inte gått på en motspelares ben så hade den garanterat suttit och matchbilden blivit helt annorlunda. Men sådan är fotbollen!

Man försvarar som ett lag och anfaller som ett lag. Därför känns det dumt att enbart lasta våra forwards för de uteblivna farligheterna men enbart sett till lördagens match så står det ändå klart att Borges har ett väldigt stort ansvar på sina axlar inför kommande säsong. Därför var det skönt att se främst Atakora men också M9 i aktion. Våra luriga kantspringare visade, i mitt tycke, riktigt lovande takter.

Turina ser jag som främste AIK:are även om Tjernström var oväntat bra. Funderar lite och tror jag har räknat ut vår kapten typ 4-5 gånger sen han kom -99 men han motbevisar mig ständigt och lika glad är jag för det. Så jävla stort av vår kapten att också bli medlem i Svarta Massan som jag hintade om i förrra inlägget. GF-signaturen Rissne, som är egen företagare i byggbranschen, har jobbat hemma hos Tjerna och han lobbade bevisligen bra medan han jobbade.

Tror att dagens födelsedagsbarn RÅP är rätt så missnöjd med sin insats. Jag hade hoppats på att han skulle trycka dit Gashi som jag verkligen hatar men den kampen vann norrmannen och när inte heller passningarna fungerade så blir det svårt att ge ett positivt omdöme. Men ett stort grattis på födelsedagen förtjänar vår kämpe som kan så mycket bättre. Lördagens insats till trots så är Robban fortfarande den centrala fältare som jag ser som mest given på söndag.

Det röda kort som Milo tog var så jävla onödigt och ett tydligt tecken på att den mentala mognadsgraden inte riktigt står i paritet med fotbollskunnandet. Att han blir avstängd i premiären är dock inte helt säkert då det rör sig om två helt olika turneringar. Minns från förra året då Jeffrey Aubynn fick rött kort och straffet då blev avstängning i en vecka när MFF inte hade några matcher. Sannolikheten att en AIK:are behandlas med samma silkesvantar är väl inte överhängande men vi kan ju alltid hoppas…

Att Swedbank funderar på att skänka namnrättigheterna för nationalarenan till antimobbnings-organisationen Friends är faktiskt ingen nyhet men det blev ett jävla stohej sedan bajenbladet publicerade denna artikel med BA-ordförande Danne Wilhemsson. Jag är, precis som Danne, negativt inställd till detta även om jag anser att han kunde valt att uttrycka sig lite smidigare. Ironiskt och komiskt i sammanhanget är ju faktumet att det inte finns någon annanstans i hela landet där avancerad vuxenmobbning är så påtaglig som på våra hemmamatcher. Många är de motståndare som fått höra både det ena och det tredje på Råsunda så varför funderar inte Swedbank på att ge rättigheterna till Unicef, WWF eller något annan organisation om de promt vill sola sig i välgörenhetsglansen?

För övrigt så längtar jag som fan till på torsdag då Svarta Massan har möte på Swedbank som följs upp av en visning av arenan. Att det hänt en hel del sen visningen i somras råder det inga tvivel om men det intressanta är att vi också kommer få se delar av innandömet. Är det nån DSM-medlem som glömt bort att osa så är det sista dagen för det idag. Utan att avslöja för mycket så kan jag meddela att styrelsen för DSM ska träffa AIK inom kort för att diskutera ännu ett samarbete. Vill/får/kan tyvärr inte säga mer än att det lät väldigt, väldigt spännande…

Nu blir det till att dra hem från jobbet och sova. Väckarklockan ringer 18.55 för ikväll ska vi krossa kopiorna, KOM IGEN GNAGET!

 

Det här inlägget postades i Fotboll. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *