Nu börjar det, på riktigt!

Ännu en skön AIK-pin signerad Puskas.

Det är över en vecka sen sista inlägget och jag avslutade det med att skriva om den senaste förfrågan som medlemmarna i Svarta Massan skulle ta ställning till. Det handlade om ett engångsbidrag på 25.000 kr till 3712-kampanjen som sedermera beviljades sedan 97% av alla som röstade sagt ja till detta. Känns skönt att kunna bidra ytterligare till kampanjen bara genom att vara medlem i DSM.

När jag skriver detta så är det mindre än 7 timmar till Supercupen sparkas igång och med det även vår tävlingssäsong. Det är knappt så man kan tro att alla dessa månader av försäsong äntligen är över men jag nyper mig i armen och konstaterar att jag faktiskt inte drömmer. Underbart är bara förnamnet! Vill rikta en enorm eloge till våra iskrigare som gjort denna väntan lite mer uthärdlig för oss fotbollsgnagare. Tro fan att det blir årskort inkl. slutspel även nästa år! På tal om hockey så länkades det på GF till en trevlig artikel på NHL.com där de skriver om AIK. Roligt att våra framgångar röner uppmärksamhet även borta i staterna.

För att hålla mig vaken fram till matchen så ska jag ringa och sälja årskort med resten av 3712-gänget. Det var sjukt trevligt och givande förra lördagen och lär knappast bli mindre kul idag när alla gnagare fått lön och därmed är mer benägna att köpa. Som gammal säljare så kan jag säga att det aldrig varit så roligt att sälja som det är nu när man har en ”produkt” som man verkligen brinner för. Inget känns krystat, inget känns onaturligt. Allt är bara så jävla självklart och dessutom så är ”kunderna”, dvs ni andra gnagare, så otroligt trevliga eftersom ni också brinner för gnaget även om årskortet, av olika anledningar, ännu inte blivit inhandlat.

Hur övriga gnagare väljer att ladda upp inför matchen låter jag vara osagt men målen från förra veckans träningsmatch mot Assyriska kan ju vara en trevlig del av uppladdningen, se här. Viktors balja är verkligen pure class! Att han kommer starta mot Helsingborg idag är, i och med Borges frånvaro, tämligen säkert men frågan är vem som kommer starta bredvid? Mitt tips är att de två målen som Karikari gjorde i lördags belönas med en startplats. Truppen i sin helhet finns på hemsidan där även ett antal intervjuer med fokus på just Supercupen går att finna.

Den uppmärksamme noterar att Stam inte är med i truppen men det har sin enkla förklaring i att han blev farsa igår. Stort grattis! Celso är som sagt inte heller med idag men Expressen har haft två artiklar med/om honom de senaste dagarna, lär här och här. Den som promt vill se Celso idag kan dock göra det genom att följa länkarna i den Celso Borges especial jag gjorde i samband med att han blev klar. Även Nissedinho får komma till tals i samma tidning, läs här.

Gnagarpolaren Zoltan har många strängar på sin AIK-lyra. När han inte organiserar egna bussar till utvalda bortamatcher eller fotbollsresor till Glasgow så har han den goda smaken att ta fram egna souvenirer. Bilden ovan är den senaste i raden av sköna AIK-pins som han tagit fram. Visste faktiskt inte om att Attack-Intresse-Kravaller kommer från en gammal BA-ramsa från tidigt 80-tal men det fick man fint lära sig. Hade en utlottning av en sådan pin på bloggens facebook-sida där den lyckliga vinnaren blev en Johan Svensson i Västerås.

Det är inte första gången som jag lottar ut souvenirer eller biljetter men jag tror inte att något har varit så populärt som denna pin. Förklarade för Zoltan som nu lagt en kommentar på utlottningen där han säger att alla som är intresserade av att köpa en kan höra av sig till honom. Har för övrigt frågat honom om jag inte kan få visa upp det album med AIK-pins som han har. Hoppas på positivt besked för det är en riktig tidsresa som jag vill att fler ska kunna njuta av.

Nu måste jag runda av så att jag inte blir sen bort till Skanstull och årskortsringandet. Avslutar med en liten teaser som säger att kaptenen i ett av våra representationslag nu har blivit medlem i Svarta Massan. Nyheten kommer upp på hemsidan under helgen så håll utkik och, för all del, bli medlem du också!

Det här inlägget postades i Fotboll. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *