Dubbla segrar och ännu en insats från Svarta Massan

AIK-hjälten Kenny Pavey hejade som sig bör på iskrigarna igår.

AIK-hjälten Kenny Pavey hejade som sig bör på iskrigarna igår.

Det blev ju en, minst sagt,  skön AIK-kväll igår! Även vi fetton på östra övre måste försäsongsträna så därför låg jag som en strandad säl på sängen igår och kollade hockeyn samtidigt som man följde AIKmedias direktrapportering från Skytteholm. True to the fetto-art så åt jag förstås pizza i sängen också. Patrik Englunds restaurang Haga Deli gör riktigt goda pizzor och de är helt klart värda det lite högre priset.

Även om motståndet i form av Enköping inte är den bästa värdemätaren så är det ändå viktigt att Engblom och Mutumba som, utifrån sina positioner, förväntas göra mål och poäng får göra just detta. Två påsar var dessutom, härligt! Lukas Arndt rapporterade som sagt från matchen så därför är Blackbeat den bästa källan för info om matchen. Även bajenbladet har en artikel med Pontus som ni läser här. Jens Andersson meddelade på AFAB-stämman att vi på lördag mot Assyriska kan förvänta oss att en förmodad förstaelva ställs på benen.

Är fett imponerad av hur iskrigarna byggde vidare på måndagens seger och fullkomligen körde över Luleå uppe i ladan. Har man av nån anledning inte TV4-sport men ändå vill se highlights så gör man det här. Nu är inte rentränaren lika obstinat på gårdagens presskonferens men kul att se ändå, kika här. Alltså, jag börjar fan i mig tro att det här kan gå hela vägen, inte bara till semifinal… Kul också att Allsvenskans bästa poängplockare ser ut att vara ”Batan-klar”, lär här.

Kommer bli slutsålt på Hovet på fredag igen. Det var hyfsad stämning i måndags men det kommer troligtvis inte vara någonting jämfört med hur det blir på fredag. Med några pilsner innanför västen tenderar folk att sjunga fan så mycket mer så jag förutspår liknande decibelnivåer som mot HV71 förra året. Vi var inte riktigt där i måndags, men det kommer! Kul att Kenny Pavey hejar högt på sitt håll, mindre kul att han fortfarande är klubblös.

Sal Jobarteh och Robin Quaison är allt annat än klubblösa sedan det igår blev klart att de kommer tillhöra A-truppen kommande säsong. Det  här är egentligen en sån jävla icke-nyhhet men Fotbolldirekt lyckades ändå göra en artikel av att vi inte har lust att betala några större summor för Goitom. Vi gör förstås helt rätt som bara väntar på att rätt erbjudande ska komma. Henok är en av de bäst betalda spelarna i Almeria så priset kommer sjunka i takt med att de inser att vi inte har bråttom med en affär.

Från en synnerligen ointressant artikel till en väldigt läsvärd sådan. Daniel Sjöberg som bloggar för Eurosport har tagit en längre snackis med Don Björn och resultatet ser ni här. Det är fan helt sjukt vilket facit Hooiveld haft i sina klubbar sen åren i Finland. Dubblish i Finland, dubblish i Sverige, ligaseger i Danmark och även Celtic vann ligan med Jos i klubben även om han spelade sparsamt. Imponerande!

Under natten så hjälpte jag 3712-kampanjen med att ta fram e-postadresser till företag som sponsrar AIK så vi kan kontakta dem och äska kampanjbidrag. Sjukt monotont arbete i dryga timmen men det var det värt. Lite mer stimulerande blir det nog på lördag när jag tänkte hjälpa till med att ringa gamla årskortsinnehavare.

På tal om kampanjen.. Alla medlemmar i Svarta Massan fick igår ett mail. Det gällde en insats som riktas speciellt till AIK-tifo som har extra mycket att stå i detta avslutande år på Råsunda. Alla medlemmar som ännu inte kollat sin mail kan läsa nedan:

***********************************************************************

Svarta Massan bildades för att primärt kunna hjälpa AIK´s olika sektioner vid likviditetsbehov och vi har hela tiden haft som mål att det egna kapitalet (dvs allas våra 12 000:- x antal andelar) inte skall täras på. Tanken var även att alla medlemmar skall vid varje tillfälle få rösta om utlåning till AIK. Så har det varit och så skall det förbli.

Den avkastning (t ex ränteintäkter) på de medel som vi bygger upp skall däremot kunna gå till enskilda projekt som stöd, dvs vi tar det som en kostnad utan att vårt egna kapital påverkas negativt. Styrelsen räknar med att Svarta Massan under 2012 kommer att få en avkastning om ca 35 – 40 000 kronor i ränteintäkter och att det därmed skapas ett utrymme för att stötta något speciellt.

Något som har varit en ständig källa till glädje för alla besökare på Råsunda har varit AIK-Tifo. Vem minns inte följande

DIF-AIK 2009

och

AIK-TIFO

Vi i styrelsen har därför beslutat att genomföra en omröstning att som bidrag ge 25 000 kronor till AIK Tifo som ett stöd i arbetat att göra det sista året på Råsunda extra minnesvärt.

Omröstningen sker genom att du som medlem svarar genom att skriva ”JA” eller ”NEJ” i rubrikraden som svar på detta mail. Det är således inte den sedvanliga omröstningstekniken som används. Vi behöver ta detta beslut snarast möjligt och eftersom beloppet är ringa så stänger vi röstningen fredag klockan 12.00 och det är enkel majoritet, dvs minst 50% som behövs för att styrelsen skall ta ett beslut.vare för att sälja på dem sista året.

***********************************************************************

Gick på ledig vecka för några timmar sen och så som AIK-schemat ser ut de närmaste dagarna så kunde ledigheten inte kommit bättre. Det brukar inte bli så mycket skrivande för mig när jag är ledig som sannolikt kommer nästa inlägg först om en vecka men vi ses i AIK-vimlet på Hovet och Skytteholm.

Avslutar med att tacka de över 800 personer som använt gillaknappen på bloggens facebooksida och därmed hjälper till att sprida den. TACK!

Det här inlägget postades i Fotboll. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Dubbla segrar och ännu en insats från Svarta Massan

 1. Joakim Hall skriver:

  Mycket kärlek, bra skrivet Süss.

 2. Gsus skriver:

  Tack gubben och tack själv. Det var en bra rapport du hade från sponsormötet.

 3. Lövbiffträff skriver:

  Tack för en bra blogg som alltid!

  Nyfiken fråga: Jag tycker att valberedningen i DSM rekommenderat bra individer. Men kan man någonstans läsa motiveringar till nomineringarna? Vill minnas att jag inte såg något om detta i kallelsen.

  Jag tror att du blir ett jättebra tillskott i DSM. Men det vore ju samtidigt roligt att se hur valberedningen motiverat sina rekommendationer.

 4. Valberedning skriver:

  Hej Lövbiffträff

  Jag heter Fredrik Preisler och är en av dem som startat DSM, dessutom är det jag som sitter i valberedningen. Motiveringen för att George ska sitta i DSM-styrelsen är för hans fantastiska engagemang. Han är en av dem som rekryterat absolut flest medlemmar, och som ställt upp med sin tid på både Hovet och Råsunda. Med hans driv så kommer DSM alltid att vara på tå.

  mvh Fredrik

 5. O skriver:

  Suverän bild!

 6. Jutatip skriver:

  Thank God! Soneome with brains speaks!

 7. levitra skriver:

  Wham bam thank you, ma’am, my questions are answered!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *