Dom sitter i samma båt

Alltför många medier springer förbundets agenda och tar (med undantag givetvis, för exempel läs Esk) ytterst lite ansvar för hur de framställer svensk supporterkultur. Det borde ju ligga i det journalistiska uppdraget att ifrågasätta huruvida de nya reglerna är korkade eller inte, snarare än att nedstämt konstatera att ”såhär är det bestämt”. Förbundets regelverk ska väl inte styra vad som är en nyhetsvärdig skandal eller inte? Och det är ju på alla sätt märkligt att rapporteringen tar olika utgångspunkt när förbundet är arrangör i jämförelse med när (stor)klubbarna är detsamma.

Så länge stora delar av den samlade sportjournalistiken fortsätter att blunda för det inflytande de har över bilden av svensk fotboll och svensk supporterkultur, så lyckas de alltjämt bara skapa större klyftor mellan de särintressen som utgör svensk fotboll samtidigt som de kväver fotbollsintresset i den breda allmänheten. Men det kanske är så de vill ha det?

Det här inlägget postades i Fotbollspolitik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *