Riv lite murar nu, för fan!

we_shall_overcome_button-p145809492247356932ughd_400

När man vinner ett krig. Den känslan. Domarjävel, skitförbund, danskjävlar. Alla hatar oss. Den känslan infaller på Råsunda ett par gånger om året. Ikväll var en av dom. Ikväll demonstrerade Allsvenskan varför den har ett värde och varför människor bryr sig om den. Det var en sån där kväll när känslorna på planen satt ihop med känslorna på läktaren. Det var hätskt, men inte våldsamt. Det osade missnöje, men det demonstrerades verbalt. Såna här kvällar är det jävligt svårt att begripa varför de problem som fotbollen står inför fortfarande är olösta. I princip alla i den lilla bubblan som är fotbolls-Sverige vill ju samma sak.

Vi kan ju börja med matchen. AIK spelar dugligt tills Nisse blir utvisad. Sedan spelar man bra försvarsspel och utnyttjar en fast. 2-1. KAH-BOOM! Tjerna till landslaget har aldrig känts såhär sakligt.

Men det är egentligen mer intressant att följa upp det som hände på läktaren. Vi har ju en dom över oss som vevas i debattomgångar både här och där. Aftonbladet tyckte att det var en vettig idé att låta ”auktoriteten” och dubbelmoralisten David Fjäll uttala sig. En jävligt larvig artikel i största allmänhet, men man blir nog mest besviken över att en supporter av Fjälls kaliber har kört fast i samma banala tankebanor som vilken SvFF-pamp eller Mats Olsson som helst.

Ska det vara så svårt att hajja att diskussion om straffen saknar betydelse när det kommer till att lösa problemen (även om det är korkat att gräsapa får mildare straff)? Eller att kollektiva straff är kontraproduktiva? Och varför tror Fjäll och stora delar av journalistkåren att officiella avståndstaganden ska lösa nåt jävla problem – dom som kastar bangers skiter väl i det? När kommer någon att berätta för SvFF vilken produkt dom säljer? Ska supportrarna avsätta en eller två timmar till att försöka begripa den journalistiska agendan på en kvällis snart eller?

Den ena behöver ju helt uppenbarligen den andre för att förstå. För i princip alla i den lilla bubblan som är fotbolls-Sverige vill ju faktiskt samma sak. Så snacka lite med varandra, riv lite murar och sjung ”We shall overcome”. Sätt er kring det runda bordet ett par gånger om året och lätta er hjärtan nu för fan. Så att David Fjäll, Robert Laul, SvFF-pamparna och vi på läktaren kan stryka ett streck över dom här fjanterierna en gång för alla.

Om Aftonbladet vill publicera den här ”lösningen på problemet” så är ni varmt jävla välkomna.

/ D (som gästspelar lite i Georgs bloggborg)

Det här inlägget postades i Fotboll och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Riv lite murar nu, för fan!

 1. Strigén skriver:

  Heeeeeeeeeeelt underbar seger ikväll. Sjuk första halvlek och underbart försvarsspel i andra. Var en fröjd att till och med se Kenny Pavey lira med finess som högerback!

  Angående Fjäll: Enda som ger smolk en sådan här dag. Har läst om artikeln ett par gånger och blodet kokar fortfarande. Total dubbelmoralist. Så jävla korkat att uttala sig så med hans bakgrund.

 2. Raffeman skriver:

  Strigén, sluta smyga runt å skriva överallt; det bekommer dig inte.

  Fint inlägg av bloggen, respekt till det!

  //Raffe Sundberg

 3. Strigén skriver:

  Du är inte min avlönade älskarinna Raffe! Tig!

  För övrigt saknar jag dina alster. De var elit.

 4. Daniel skriver:

  Ni är båda varmt välkomna att skriva av er här lite då och då om det skulle börja rycka i skrivnerven.

  Just sayin.

 5. Linus skriver:

  Riktigt underbar seger i går!

 6. Gsus skriver:

  Håller med samtliga vilket innebär… Skönt som fan Linus! Raffe o Alex, skriv gärna av er på bloggen, gästinlägg eller återkommande samt Daniel, du skriver på tok för bra för att skriva så sällan!

 7. Pingback: Destruktivt kontra lösningsfokuserat - när slutar vi slå in öppna dörrar? | AIKBLOGGEN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *