History in the making!

Foto: Jesper Zerman

Foto: Jesper Zerman

Min första hockeymatch såg jag i Globen i början av 90-talet. Det var  Helt Värdelösa sen –71 som stod för motståndet då också. Min kära storasyster jobbade då på Trippel Lotteriet som på den tiden var en av AIK:s sponsorer och hade fixat biljetter för att glädja sin lillebror som dittills bara sett gnaget på Råsunda.

Legenden Peter Gradin lirade fortfarande och bodde på den här tiden ute i Viksjö. Han bodde på gården bredvid min och jag minns att jag var där och plingade på för att be om autograf trots att jag också minns att jag inte riktigt förstod vad man skulle ha någons kråka till. De äldre grabbarna visste dock vad de pysslade med och jag hakade mest på.

Jag kommer inte ihåg det exakta resultatet i matchen men jag minns att HV, som på den tiden inte hunnit bli Blue Bulls(hit), blev så ruskigt utspelade att jag satt och tyckte synd om dem. 8-2, 6-0 eller något i den stilen slutade matchen och jag led uppriktigt med HV som förutom att de inte kunde lira hockey var tvungna att åka runt i de absolut fulaste matchtröjorna jag någonsin skådat. Missförstå mig rätt, de är fula nu också men då skulle ni sett det gamla ställ jag pratar om…

Nu är jag (nästan) vuxen och mina känslor för AIK har vuxit sig så starka att jag inte ens skulle komma på tanken att tycka synd om ett lag som gnaget pryglar. Numera njuter man i fulla drag av sådana tillställningar och slutspelet som sådant har hitintills inneburit multipla orgasmer.

Jag är så fantastiskt glad över att få ha varit med om denna magiska hockeysäsong som redan har blivit historisk trots att den inte är färdig ännu. Var helt matt efter matchen igår och nu när jag snart jobbat klart min sjätte natt så är jag så trött att jag bara vill avlida. Har spenderat större delen av natten med att läsa allt? som skrivits och det vore fånigt om jag skulle börja berätta om matchen också. Näe, jag ska nog fortsätta att gotta mig istället för det kommer garanterat upp fler artiklar idag.  Det blir ett kort inlägg idag så jag kan koncentrera mig på att njuta. Det är ju redan självklart men för att understryka, HA EN UNDERBAR DAG ALLA SEMIFINALISTER!

Det här inlägget postades i Hockey. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *