Tåget har vänt

Det härliga AIK märket från västra läktaren.

Det härliga AIK märket på västra läktaren.

Det är så förbaskat skönt att jobba söndagsnatt mot måndag. De första tre, lite mer hektiska, nätterna är avklarade och söndagen är riktigt lugn och skön. Det bästa är dock att man, när natten är över, har avverkat 4 av 7 nätter och det är alltså bara tre kvar innan man går på en veckas ledighet. Lagom till att fotbollslaget kommer hem från Turkiet.

Lukas Blackbeat har skött sig föredömligt under söndagen och laddat upp inte mindre än tre intervjuer och ingen av dessa är av kategorin ”10 snabba” som töntiga jag har ondgjort mig över. Så njut av klipp med Helgi, Turina och en riktig långkörare med DG som är betydligt mer avslappnad än vad han var på Svartklubben för dryga veckan sen. När ni ändå sitter och kollar intervjuer så är en sådan med vår målvaktsdemon Viktor Fasth förstås trevlig och den ser ni här.

Personligen så gillar jag spelarbloggandet väldigt mycket för det ger en helt annan insyn i deras tankar o funderingar jämfört med massa ledande frågor. Pertan var den som bloggade igår och ett citat som skulle kunna få de flesta att rynka på pannan om det, som nu, är ryckt ur sitt sammanhang ser ni nedan. Hysteriskt roligt!

”Samtalsämne vid kaffet var hur man ska gå tillväga för att först planera och sedan på bästa sätt komma undan ett mord man begått.”

Som vanligt när det har varit helg så har det spelats en herrans massa fotboll runt om i Europa. Det märkligaste skedde nog i gamla DDR där den evige talangen Johnny Rödlunds tidigare klubb Energi Cottbus tog emot Osnabrück i Zweite Bundesliga. En spelare blir så skadad att han ligger livlös på planen och blir hämtad av ambulans. Ingen av de övriga spelarna är speciellt sugna fortsätta matchen men eftersom reglerna inte tillåter att den bryts så såg det ut så här.

Lite AIK anknytning var det också i Tyskland för Gnagets Nr. 5 gjorde sitt första mål i Bundesliga, någonsin. Att målet, som kom på övertid, innebar seger för Nürnberg mot krislaget Wolfsburg gör ju knappast det hela mindre roligt. Se målet här. Alla kanske inte vet om det men Nissedinho har också spelat i Nürnberg. Tror till och med att han blev vald till seriens bästa back när Nürnberg tog klivet upp till Bundesliga för typ tio år sen.

Det är väl kanske inte riktigt så AIK relaterat som Pelle Nilssons mål men vi är många som vill se Henok Goitom i en AIK-tröja framöver. Därför är det roligt att se att han gjort sitt första mål i Primera Division på över ett år. Där kan vi snacka måltorka även om det till stor del också kan tillskrivas lite speltid.

För mina hobbylag så blev det däremot skitresultat i helgen som gick. St. Pauli torskade mot Stuttgart och har nu hamnat under strecket, om än på målskillnad. Lazio torskade derbyt mot Roma (merda!) efter två mål av Totti. Enda glädjeämnet var egentligen att Bayern München spelade tennis med HSV och vann med hela 6-0 när Robben gjorde hat-trick.

Lazio är ju för övrigt, precis som AIK, en klubb som är representerat i många olika sporter. Såg just att de också kör motorsport, haha! Nu är jag helt handikappad när det kommer till motorsport men visst fan skulle det vara lite roligt med ett MC Gnaget. En som skulle vara given ordförande om den sektionen startar är ju Johan Segui, ytterligare kommentarer överflödiga…

Är också jävligt avis på alla ni som kunde se Sevilla mot Barca i helgen. Verkar, av highlightsen att döma, ha varit en hejdundrandes tillställning.

Jag är ju en riktig sopa när det kommer till att fota och inte heller har jag lyckats klura ut hur tjejens kamera fungerar med alla jäkla finesser. Icke desto mindre så blev det lite bilder från förra lördagen som ju var helt magisk. Speciellt bra är de inte, mest suddiga, men nu när jag lagt in dem på datorn så är det väl lika bra att jag delar med mig. De ligger på bloggens facebooksida som tidigare bilder. Har man inte FB så kan man titta här. Som sagt, inte speciellt intressant men det är lite kul att se hur lik GF-signaturen Televinken är vår hockeykrigare Salomonsson. Det tycker i alla fall jag, vad säger ni?

Lite drygt 7000 sålda årskort innebär nästan 1300 färre sålda jämfört med samma tidpunkt i fjol. Visst, Allsvenskan började tidigare då men kom igen nu alla gnagare. Dra er strå till stacken:

KÖP ÅRSKORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det här inlägget postades i Fotboll, Hockey. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tåget har vänt

 1. Il Direttore Amministrativo skriver:

  Det där var ett av de märkligaste klipp jag sett. Vad hände med den skadade spelaren? Var det avsikligt?

  Henok? Är du säker? Han är en spelare med stor potential (och face it, han behöver en karriärmässig omstart), men skulle han inte kosta en ruskig säck med pengar?

  //I D A

 2. Gsus skriver:

  @ IDA

  Ja, synnerligen märkligt. Han fick både rygg och skallskador men läget skall, enligt läkarna, vara stabilt. Det var dock inte avsiktligt utan i en duell han blev skadad.

  Gällande Henok så vet jag inte vad du menar med säker. Vad jag däremot kan konstatera är att vi ville ha honom redan 2003 men då gick han till Udinese istället. Han har ju knappast blivit sämre så därför vill jag med flera gärna se honom i AIK i framtiden.

  Det hela hänger dock på att han själv vill och ser AIK som en möjlighet till en omstart på karriären och en möjlighet att slå sig in i landslaget.

  Gå med i FB gruppen Vi som vill se Henok i AIK en vacker dag.

 3. Il Direttore Amministrativo skriver:

  Tack för svar!

  Beklagar att jag var lite otydlig tidigare. Vad jag menade är att det inte råder tu tvivel om att Henok är en bra spelare. Och som du själv skriver så tror jag att AIK skulle vara en perfekt omstart för hans karriär som på sikt kan leda till spel i landslaget. Vad jag däremot är lite tveksam till är den potentiella prislappen på honom, han är ju trots allt i Spanien. Vi är ju inte fattiga Bajen, men lik förbannat är vi AIK 🙂

 4. Gsus skriver:

  Jag är också, rent ekonomiskt, ytterst tveksam till en värvning av Henok. En värvning av honom innan han blir gammal och självman ”varvar ner” i Allsvenskan hänger således på att Henok själv ser det nyttiga i att spela regelbundet i Gnaget kontra värma bänk i Spanien eller annanstans.

  Tack för att du kommenterar! Det gör bloggen så mycket mer levande.

 5. BBS skriver:

  FORZA LAZIO!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *