Kalvar på grönbete

Årets första elva på riktigt gräs. Foto: Jojje

Årets första elva på riktigt gräs. Foto: Jojje

Jag låg och süssade igår när vårt fotbollslag premiärmatchade på riktigt gräs mot kalsongerna. Visste att det inte skulle bli någon radio eller streamsändning och det hjälpte mig förstå det sunda med att faktiskt sova ibland. Av naturliga skäl så var det sparsamt med rapportering från matchen men småländska Barometern verkar ha varit på plats, läs deras live rapportering här. Två sköna utdrag nedan:

75: Nils-Eric Johansson fäller Sobralense på mittplan och Rydström är vansinnig på kaptenskollegan. Johansson skrattar till svar.

90: Kaptenerna Rydström och Johansson fortsätter att munhuggas.

Skönt som fan att Nissedinho inte låter Rydström hålla allt för mycket låda. God knows den mannen kan tjata hål i huvudet på både motspelare och domare. Skulle det, mot förmodan, vara någon som inte redan fått nog av Henrik är hans blogg också ett alternativ då han skriver lite om AIK, faktiskt lite roligt. Jojje är ju också nere i Turkiet och hans bilder ser ni här. I övrigt så är det på Blackbeat som det händer, dock så är det bara 1 intervju som dykt upp efter matchen, se den här, men ett sammandrag utlovas också så håll utkik under söndagen. ”10 snabba” pallar jag inte ens att länka till…

1-3 mot Örebro följdes alltså upp med 0-3 lavett mot Kalmar och det är ju bara hoppas på att det har önskad, uppvaknande, effekt. Är själv inte orolig utan konstaterar med min sedvanliga optimism att vi går ett bra år till mötes, två träningsmatchtorskar till trots. Väsby vann i alla fall sin träningsmatch på Skytteholm igår. Trots missad straff i inledningen så vann man med 1-0 efter mål av Osman Sow som jag tror är ny från Farsta. För motståndet stod en annan klubb i den så kallade näringskedjan, nämligen Akropolis.

Det är ju som sagt torka på fotbollsfronten och därför så länkar jag till två hockeyintervjuer som jag missat tidigare. Det går verkligen inte att göra något annat än att älska firma Sandberg / Bång när de, med sin AIK-historia, snackar som de gör.

Vi minns ju alla att aporna grusade vårt födelsedagsfirande, i alla fall resultatmässigt. Därför var det jävligt skönt att vakna igår och se att aporna, på sin födelsedag, åkte på ännu en torsk mot Luleå. You reap what you sow, som det så fint heter. Trist som fan att vi med 99% säkerhet kommer att möta Färjestad i semifinal för det känns som att t ex. Luleå hade varit en mer beskedlig motståndare.

På tal om just Färjestad.. Deras fans försökte slå Brynäskillarna med sina flaggpinnar när de gick av isen igår. Förvänta er dock ingen mediastorm, AIK var ju inte inblandat. Konstigt nog så blev det inte heller någon storm när våra iskrigare var i HV:s hockeylada där det kastades in grejer på isen i fredags. Jag törs påstå att det skulle blåsts upp betydligt mer om det inte var bibelälskande bönder som hivade projektiler.

Precis som Jocke Hall så blev jag kontaktad av Showtime som sköter castingen till Canal+ kommande reklamfilm för Allsvenskan. Kul tyckte jag för känslan var att de försökte vara lite äkta. Den monetära aspekten var förstås också tilltalande, det ska jag inte sticka under stol med. Inspelningen var igår men varken jag eller Jocke kom med för vi, och säkert flera andra, blev brädade av en sexåring. Tydligen så tycker C+ att det är mer Allsvenskan att ha med ungen till en anställds bekant istället för riktiga fans. Helt plötsligt så förstår jag varför jag aldrig ägt ett C+ abbonemang. Trodde först att det berodde på att jag inte hade ett favoritlag i Premier League som C+ prenumerarat på fram till denna säsong men förklaringen är enklare än så, de är muppar.

Skulle precis ta och runda av när jag lyckades fånga upp en person från AIK lägret så vi avslutar istället med den korta ordväxlingen som följde, mina ord i fetstil:

************************************

Yo! Såg det verkligen 0-3 aktigt ut på planen igår?
Japp
Har svårt att tro det..

Inget snack
Verkligen?!?!
Vårt försvar hade ingen bra dag
I övrigt ok eller?
men det folk glömmer bort är att det var vår första match på riktigt gräs, Kalmar har spelat några stycken och framför allt tränat 3 veckor på gräs, det blir skillnad då
Förstås, är inte orolig, men fekking kalmar, är så trött på dem bara
Vi skapade ändå en 5 riktigt heta målchanser men Kalmar skapade 10 eller ja 8 varje fall
Hmm, intressant, ramträffarna inräknade?
Japp
Då hade de ju grym utdelning!

Men inget snack om vem som var bäst och inga jävla ursäkter men det är inte nu vi ska vara bra utan den 4 april och vi och kalmar vet att när vi möts i Allsvenskan sen så är det en helt annan match

************************************

Innan jag går och lägger mig så vill jag också tacka alla de som delar med sig (jo, jag kan se sånt) av bloggen på facebook då det hjälper oss att sprida AIK:s gospel. Fortsätt så och tryck på gilla om ni inte redan gjort det dvs…

KÖP ÅRSKORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det här inlägget postades i Fotboll. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kalvar på grönbete

  1. twogybldvy skriver:

    you are in reality a good webmaster. The website loading speed is incredible. It sort of feels that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you have performed a excellent task in this subject!|

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *