I ansiktet på de onämnbara

hifdif

Så jävla underbart att Milosevic (jo, jag vet att jag skrev Mihajlovic igår när jag var lite såsig..) äntligen skrev på för oss. Exakt allting pekar på att vi har signat en av landets största talanger och man är förstås toknöjd även om procenten till Vasalund på vidareförsäljningen verkar ha tickat upp till hela 35%.

Historien blir ju också så mycket roligare av att Alexander pissade våra småbröder till antagonister rakt i ansiktet när de ville att han skulle komma och provspela. Apornas hållning till Vasalund som samarbetsklubb har garanterat fått sig en törn och det har varit riktigt, riktigt roligt att, som det kallas, porrsurfa inne på deras forum. Som brukligt vid tillfällen som dessa alltså. Dock så upphör de små liven aldrig att förvåna en när det kommer till bristande verklighetsförankring och det är helt uppenbart att de alla glömt bort att de bara slutade 1 placering framför oss förra året. Men, det var ju deras målsättning att komma tia så allt kanske är frid och fröjd på Kaknäs trots allt…

Det var kul med lite sällskap på Skytteholm igår. Bekanta gnagare som Jocke Hall och Markus Bühlund var på plats och jag fick också träffa GF-signaturen ice age live för första gången och han visade sig vara en riktigt trevlig prick. Träningen som sådan har redan Jocke rapporterat om så jag tänkte istället gå igenom några punkter från medlemsmötet som var senare på kvällen.

Min (o)vana trogen så försov jag mig igen och det är bara att konstatera att jag inte riktigt kommit in i det här med nattkneg ännu. Markus, som var den som ringde och väckte mig, hade dock huvudet på skaft och noterade de viktigaste sakerna som jag missat i mötets inledning. Vi snackade också lite efteråt och nedan är det mest relevanta punkterna från gårdagens möte:

*AIK kommer skicka ut en opinionsundersökning ”Var vill du se AIK spela” till medlemmar ock årskortsinnehavare.

*AIK FF har fått in 200K av de 2 miljoner som behövs till nyemissionen och har överlag fått positiv respons på det ”tiggarbrev” som gått ut. Folk undrar varför man inte frågat tidigare då viljan att hjälpa till bevisligen finns hos medlemmarna.

*Rickard Henze ersätter Per Bystedt i arenagruppen.

*Teckning av aktier till nyemissionen pågår fram till och med idag 2 februari.

*Kostnadsbudgeten för sporten 2011 ligger på 53 miljoner.

*Vårt vägval i arenafrågan bestäms på årsmötet som går av stapeln 8 eller 4 mars, datumen är preliminära. Då kommer också de 4 alternativen att presenteras mer noggrant. Dock så står det redan nu klart att ett av alternativen, Råsunda, kan avskrivas.

*AIK FF behöver gnagare som hjälper till med att jobba in sponsorer/samarbetspartners till just FF. Intresserade kunde fylla i en intresseanmälan på plats i restaurangen eller ta med hem och posta/maila. Jag gjorde det senare för givetvis vill man vara med och hjälpa till om det visar sig att man behövs.

Markus sa också att legenden Bo Hansson hade lackat ur på en talare som, enligt Bo, gömt sig bakom en vägg eller dylikt. Kan tänka mig att det måste varit roligt, haha. Han var dock hur glad som helst när han lämnade restaurangen med en medlemsansökan till Svarta Massan. Svarta Massan hade för övrigt en liten presentation av verksamheten också men för mig som redan är medlem så var det ingenting jag inte redan hört eller läst mig till på hemsidan.

Såg, när jag bläddrade i den broschyr som FF tagit fram, att min gamla klubb IFK Viksjö gått och blivit en del av den så kallade näringskedjan av samarbetsklubbar. Kul som fan! De flesta har ju koll på att Nissedinho har Viksjö som moderklubb men alla vet kanske inte om att hans olika övergångar genom året genererat utbildningsbidrag till nämnda klubb. För de pengarna har de byggt flera konstgräsplaner som heter Viksjövallen men i folkmun så kallas det för Nissevallen efter bygdens store son. Hittade en gammal artikel där Järfällas lokaltidning pratar med Nisse, läs den här.

Vi har ju haft ytterligare en viksjökille i gnaget i form av Andreas Eriksson. Lirade med honom själv när jag var yngre. Ante var så pass duktig att han ibland spelade med oss -79:or och det är med stor sorg som jag numera ser honom harva med Brommapojkarna. Skador har tyvärr förstört en karriär som, i alla fall i AIK, började på bästa möjliga sätt. Minns tillbaka här.

Det ser riktigt bra ut för AIK på landslagsfronten. Backman och Pertan har ju precis kommit hem från läger med A-landslaget. Lundberg som gått igenom de flesta yngre landslagen har nu också blivit kallad till U21 för första gången och Milosevic är kallad till U19. Det är bara att gratulera herrarna!  Vi är också, som oftast, representerade i de olika pojklagen.

Vill ge lite plus till Lukas ArndtAIKmedia som de senaste veckorna haft ett fint flöde på videointervjuerna och dessutom kombinerat det med bra fingertoppskänsla när det kommer till de han valt att intervjua. De senaste klippen är med Milosevic och vår, så här långt, helt felfria sportchef Jens.

En dag som denna så känns det väldigt relevant att runda av med en liten trudelutt från våra, ehum, vänner i hifdif som ger oss Tillsammans kan vi. Den här låten var ju brutalt rolig redan när den kom för två år sen men frågan är om den inte är ännu roligare nu när vi faktiskt vet hur det gick. Bajen åkte ur och aporna kvalade sig kvar med minsta möjliga marginal, sopor!

KÖP ÅRSKORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.hifdif.se/kampsang/
Det här inlägget postades i Fotboll. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till I ansiktet på de onämnbara

 1. raffeman skriver:

  Aaah, IFK Viksjö. Det här var roliga nyheter då det även är min moderklubb (och enda klubb!).

  //Raffe Sundberg

 2. Daniel skriver:

  Vettigt att Råsunda skrivs av nu hur sugit det än här. Så att diskussionen kan komma vidare.

 3. Gsus skriver:

  Marpan har ju också blivit uttagen till U19 så jag får skämmas lite för att jag glömde bort det.

  @raffeman
  Kul med en viksjöbo som läsare 🙂 Hur gammal är du, vilken kull lirade du med?

  @Daniel
  Ont det gör ont med Lena PH är vad jag känner…

 4. raffeman skriver:

  jag är 81:a, så jag spelade där…samma kull som Ante Eriksson, men jag var så oändligt mycket sämre än honom…

 5. Gsus skriver:

  Haha, det var vi ju allihopa. Märkligt däremot att ingen av ”våra” -80:or hamnade i allsvenskan. De vann ju ta mig fan ALLT som gick att vinna både i sverige och utomlands.

 6. Mange skriver:

  Nisse född -80…

  Ps. Vi passerade er i tabellen efter vinsten i söndags…

 7. Gsus skriver:

  @ Mange

  Tack för papekandet! Haha, snacka om att inte se skogen pga alla träd.

  Jag vet, vi är fan nere o harvar pa tredjeplats nu. Tuff match mot Tersman Tolls Atleterna imorgon men jag kan tyvarr inte vara med. Tror ni kommer vinna hela grejen som M9 hade sagt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *