Vi måste bära fram vårt lag

fasth

Världens bästa målvakt! Foto: Jojjesplejs

Eftersom jag är på min nattvecka så blev det ingen eftermiddagshockey för mig idag men god damn så skönt det var att vakna och inse att vi tagit vår fjärde raka seger. Att aporna radat upp typ lika många torskar gör ju knappast saken sämre. Förutom hockey så missade jag också Kronobergs BK:s internturnering Kronis Cup som går av stapeln varje år. Jag kunde dock möta upp laget på Retro där de samlats efter fotbollen så idag blev det en black&white till, ehum, frukost. Om det låg mer sanning i devisen -du är vad du äter- så borde folk kunna se en skithög kryddad med ölburkar vandra runt i vasastan men lyckligtvis är jag inte där, ännu…

Minst lika kul som lördagens tre poäng (Boateng!) var faktumet att över 6000 pers tagit sig till Hovet. Alla fattar ju att det är viktigt att vi mangrant sluter upp när AIK spelar men det blir mer påtagligt när Rudslätt säger följande:

-Helt otroligt tryck idag. Det betyder väldigt mycket för oss. Skulle det vara så här varje hemmamatch skulle vi vara omöjliga att slå på hemmaplan.

Det han säger är inte heller bara snack för mig veterligen så är det bara premiären mot Linköping vi torskat när det varit liknande publiksiffra på Hovet. På måndag när vi tar emot Färjestad så kan/ska jag gå eftersom matchen börjar 19 och jag uppmanar förstås alla gnagare som har möjlighet att ta sig dit. Nu skiljer det bara 3 ynka poäng mellan oss och en slutspelsplats och vi kan vara den lilla extra procenten som bär fram laget dit. Kommer vi väl till slutspel så kan allting hända. Bananer i pyjamas var ju fan i final förra året med samma lag som vi redan spöat 2 ggr.

Igår när jag var ute med jycken så började jag surra med en äldre herre som bor några portar ner. Diskussionen började med att han gillade min AIK-mössa och snart visade det sig att jag stod face to face med mannen som avlat fram en av de största AIK-spelarna i modern tid, nämligen Björn Kindlund. Många unga gnagare har tyvärr ingen koll på vem Kindlund är men för att summera lite så säger jag bara 240 matcher mellan åren 1978-1994 och tongivande i det lag som bärgade vårt första SM-guld på 55 år. Jag tog den gråhårige mannens hand och tackade så hjärtligt för att han givit oss denna legendariska AIK-back. Han skrattade gott och sa att Björns nu 14 åriga yngel minsann var flera gånger så talangfull som sin far så vem vet, kanske får vi i framtiden nöjet att se en Kindlund i AIK igen. Jag avslutade med att be honom hälsa Björn från alla oss AIK:are som har honom att tacka för så mycket.

Den klassiska vilken-musik-är-AIK-diskussionen poppade upp på GF igen och såklart så går det inte att få någon ordning på det eftersom alla gör sina egna kopplingar. Denna pseudodebatt dog dock ganska så fort igen men lämnade ändå ett kul intryck. GF-signaturen carcass, som hävdar att AIK är hårdrock, har hittat ett klipp där legenderna i Iron Maiden är på Råsunda för att kolla gnaget, se det klippet här. Eftersom maiden litet oväntat kom på tapeten så måste jag också länka till en AIK-tifo hyllning som signaturen HolyJonte gjorde för nåt år sen där just maiden står för musiken.

Min bindningstid med 3 har gått ut och jag är sugen på att skaffa en ny mobil och kapa kostnaderna som är förknippade med detta. En kombination som rimligtvis inte borde gå hand i hand men ZTE Blade verkar vara lösningen. Dessvärre så verkar det fan inte finnas en enda butik i Stockholm som har denna spännande och oerhört prisvärda lur inne. Den går förstås att beställa på länken men man vill ju gärna känna lite på den så att man inte köper grisen i säcken så att säga. Om någon vet var den finns så skulle jag vara väldigt tacksam för en liten kommentar!

Var det förresten fler än jag som satt och njöt när Malmö FF kallade till presskonferens i torsdags? De danska mästarna läcker som en torpederad u-båt och tvingas konstatera att man går back 30 miljoner ( 30,000000, fatta!) trots SM guld. Eller på grund av SM guldet om man ska tro deras headhuntade VD som för övrigt avgick med ögonproblem som svepskäl. Än så länge är det alltså ganska så svårt att se guldet och de gröna skogar som en egen eller delägd arena skulle innebära. Aporna inbillar sig att de ska kunna finansiera sin egna arena på Östermalms IP och nu är det nästan så att man vill hjälpa dem med det då det onekligen ser ut som om de gräver sin egen grav i och med detta.

SFSU har flyttat från sin egna hemsida in på SvenskaFans.com och eftersom jag ändå cyklat in lite på ekonomispåret så länkar jag här till en artikel om 51% regeln. Som Victor Capel skrev på GF -läs, det är viktigt! En annan, något äldre, krönika i ämnet finns på IdrottensAffärer.se. Den artikel på SFSU sidan som jag gick igång på mest är dock den som handlar om UEFA:s nya krav på klubbarna att från sommaren 2011 ha en Supporter Liason Officer (SLO) vilket tyskarna, med framgång, haft i tio års tid. Eftersom det är klubbarna själva som skall utse dessa så sätter jag allt jag äger, tar ett SMS-lån och sätter ytterligare lite till, på att Jimmy Wallingstam blir vår SLO i sommar. Vad tror ni?

Jag gillar att runda av med en liten trudelutt och med gårdagens musikdebatt i färskt minne så känns ett alster av Johnny Cash lämpligt. Han är ju trots allt the man in black och mycket mer AIK än så blir det fan inte. Just den här dängan hörs i princip varje natt i restaurangen på Lydmar efter stängning och det är nästan ett understatement när jag säger att vi gillar den allihopa!

KÖP ÅRSKORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det här inlägget postades i AIK i korthet, Ekonomi, Fotboll, Hockey. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vi måste bära fram vårt lag

  1. jcvmfwphzsj skriver:

    There is definately a lot to learn about this topic. I really like all the points you have made.|

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *