Backman & Karlsson

Backman & pertan

Backman & Karlsson

Kom inte i säng förens vid 14-tiden på eftermiddagen igår så när jag vaknade av att mobilen ringde så var klockan strax efter 19.00 och i andra änden var min persiske vän som undrade var i helskotta jag höll hus någonstans. Vi skulle nämligen ha träffats utanför Hovet strax före sju. Det var bara att hoppa upp, ta en snabb dusch, och sen bege sig raka spåret till Hovet. Hade lagt ut ett meddelande på Facebook att vi hade en biljett över och att den första intresserade bara skulle skicka ett meddelande med mobilnummer till mig så vi kunde mötas utanför vid 18.45. Eftersom jag var sen så var det ju tur att ingen hört av sig men det är ju också ett tragiskt tecken på hur svårt det är att få folk att kolla på vårt hockeylag. Inte ens när biljetten är gratis vill folk gå… Vi har helt enkelt en lång väg att vandra innan vi kan bli ett respektabelt publiklag även i Elitserien igen.  Att grabbarna lirar hockey med hjärtat på tröjan räcker tydligen inte…

När jag kom dit så hade det gått 2 minuter av andra perioden och jag bänkade mig med mina vänner som då satt i mitten bakom båsen. Kunde ju själv se siffrorna men fick givetvis förklarat för mig att vi spelat galant i den första perioden och gjort tre kassar på typ 10 minuter. Härligt tänkte jag även om det som utspelade sig framför mig nu inte riktigt motsvarande lovorden från min vän.

Inför sista perioden så flyttade vi till den delen av långsidan som är närmast klacken för att kunna sjunga med ordentligt i ramsorna och stundtals var det faktiskt ganska bra drag idag.  Det blev bara 1 hemmamål som jag fick se men det var en väldigt spännande match i övrigt. Synd bara att vi inte spelade lika bra som i första hela matchen och förbannade jävla helvete att vi inte kan vinna tekningar. Straffarna ska vi inte ens prata om, en Zednik hade varit skönt att se. Summa summarum så är jag ändå inte allt för nedstämd, det blev 1 pinne mer än förväntat och kan vi spela ut serietvåan en period så är vi faktiskt på rätt väg. Härnäst väntar en riktig sexpoängsmatch mot SSK och den måste vi bara vinna.

Vårt mittbackspar har diskuterats flitigt på Gnagarforum under dagen. Vissa skribenter tycker att Per Karlsson är långsam och jag vet inte riktigt vad man får det ifrån.. Fysiskt så tycker jag att Pertan är ett riktigt praktexemplar, han är snabb, spänstig och vig. Han är placeringssäker också men det blir som med de flesta spelarna som inte hörs och syns så mycket, då ska det kritiseras. Tror det var GF-redaktör Kettil som skrev att vårt mittbackspar är topp 3 i Allsvenskan och jag är benägen att hålla med. Pertan passar bäst i en Batman o Robin roll där han är Robin, dvs en grym sidekick som låter någon annan, i vårt fall Backman (tidigare Jos) leda. Att dessa två herrar nu är på teambuildingresa med landslaget är bland det bästa som kunde hänt oss för de kommer ju knappast bli minde samspelta där.

På tal om mittbackar så gjorde GF-signaturen AJ-K det hela lite intressantare när han konstaterade att Vasalunds mittbackstalang  Alexander Milosevic blir klar för gnaget inom en vecka. Det har ju snackats om honom ett tag och att han pissat på aporna och vägrat gå dit visste jag redan men att han också ska ha tackat nej till klubbar från Schweiz var en nyhet för mig. Skulle det här gå i lås samtidigt som vi också får hem Mr. 100% och M9 så är vi mer än väl rustade för en topp 5 placering.

Visst det finns frågetecken för kreativiteten på mittfältet men kraften är det absolut inget fel på och den modellen har ju funkat fint förut. Vem är egentligen den senaste kreativa mittfältaren vi haft som faktiskt bidragit med mer än något enstaka mål framåt? Varken Boateng, Dulle eller Ortiz gjorde ju mer än en handfull mål under sina sejourer fast det är ju i och för sig inte så märkligt eftersom de alla tre gillade att styra spelet från egen planhalva till skillnad från en riktigt trequartista. Förslag på målfarliga mittfältare någon? Krister Nordin?

Vad beträffar trovärdigheten på det som AJ-K säger så förstår jag de som tvivlar. Jag avfärdade honom som en banankäkande nolla enkom pga. hans nick. AJK istället för AIK brukar ju vara ett av gårdarnas sätt att smäda oss så det är ett synnerligen märkligt val att regga det på GF men personen i fråga var tidigt spot on gällande vem/vilka som skulle bli nya tränare så tills motsatsen är bevisad så kommer jag vara försiktigt positiv. Sen vet man ju själv hur det är att sticka ut hakan, ibland ändras saker även om man fått information om en viss sak från, vad man själv bedömer som, en bra källa.

Kan meddela att min bloggkollega, Daniel Olemyr, håller på att vässa pennan för att komma igång med sitt skrivande igen. Det kommer, i alla fall, inledningsvis att vara lite mer åt veckokrönika hållet och vi bör kunna se det första alstret innan denna vecka är slut. Min egna förhoppning är att Daniel ska bidra med lite mer djup än det återkommande spammande som jag pysslar med.

Nu börjar det bli dags att runda av för denna gång men vi avslutar med ett litet musiktips. Mutumbas husgudar Kartellen från Rinkeby har gjort en riktigt skön låt som jag lyssnat mycket på de senaste dagarna. Gillar du svensk gansta så är den här något för dig.

KÖP ÅRSKORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det här inlägget postades i AIK i korthet, Fotboll, Hockey. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *