Tillbaka i realtid

Som synes är man ingen hejare med kamera i hand...

Världens bästa jugge och en lite stukad gnagare..

På grund av strul med något som tydligen kallas DNS (Daniel är mer insatt…) så låg sidan nere i några dagar varför två inlägg plötsligt dök upp igår. Nu funkar allt som normalt så det blir det inlägg i realtid (utan Ian Hammar!) igen vilket förstås är både roligare och bättre. Det har ju bara gått några dagar sen sist men det har, som vanligt när det gäller gnaget, givetvis har det hänt en hel del.

Till att börja med så har Tomi flyttat hem till Finland och sin gamla klubb. Givetvis det bästa för alla inblandade och jag ska inte gå in längre på detta. Vill bara rikta ett genuint tack till vår före detta burväktare för att han, trots den hemska stämningen som stundtals rådde, aldrig (och då menar jag verkligen ALDRIG) yppade ett endaste fientligt ord mot, om eller kring AIK. I hans fall hade det faktiskt varit befogat att gråta ut lite men icke. Jag är inte bara halvtysk utan också halvfinne och måste konstatera att Tomi har fett med Sisu och, för alltid, min största respekt för sitt agerande. Hade jag vetat om att du skulle försvinna hade du fått en bamsekram i tisdags!

Glömde skriva det i träningsrapporten men visst är det så att Backman, sen i fredags, befinner sig på landslagsläger i Sydafrika. I torsdags blev det också klart att Pertan gör honom sällskap för att kommunens if håller på att kränga iväg Joel Ekstrand till Udinese. Hade för mig att Karlsson varit med lallar-landslaget på turne tidigare men hittar ingen statistik som styrker det så jag utgår från att jag drömt eller helt enkelt blandat ihop honom med Mr. 100%.

Med anledning av Maanojas finlandsflytt så öppnas dörren för Stam och gissningsvis så förhandlar vi i skrivande stund med grek/kanadensaren som fram tills årsskiftet bara var inlånad från Tromsö. Vi ska nog inte tro något annat än att han är tilltänkt som en stabil andrekeeper och det känns som en helt OK värvning om den går i lås. Fem matcher har det blivit för Stam så här långt och bäst minns jag idioträddningen borta mot BK Röven som i slutändan gav tre viktiga poäng.

Vi har rekryterat, vad som ser ut som väldigt meriterad, personal till vår akademi. Bo Augustsson som han heter har blivit intervjuad av Stefan Mellerborg och ni läser den här. Eftersom vi har som mål att, i mångt och mycket, bli självförsörjande när det kommer till spelare så är det väldigt skönt att vi även satsar på de som skall utbilda dessa. En annan som blivit intervjuad är Tetteh Bangura som nu är på plats och snackade med Lukas på AIKmedia/Blackbeat. Om någon, mot förmodan, missat det så länkar jag till den här. Ingen av oss har ju sett killen in action och det är inte helt lätt att hitta rörliga bilder men ett klipp har vaskats fram och den som har tålamod i dryga två och en halv minut får se B2 göra en kasse här, ganska så snyggt också skall tilläggas.

Jag vet inte om detta stämmer men jag har hört att Svenskafans/FAN-TV skall göra en satsning på webbradio med Björn Johnson som ankare. För de som inte vet är det Björn som brukar representera aporna i 08-Fotboll när Wille Bäckström inte kan eller, som efter vissa matcher, vill vara med. Personligen så föredrar jag när det är Björn som kör för ibland så det blir på tok för mycket Bagdad-Bob över Wille i och med att han är anställd av de onämnbara. På kort tid så har jag stött på två personer som känner Björn, dels hans brorsa (Tobbe two times!) som jag jobbade med på Grand Hôtel back in the days samt en gammal Berns kollega som, vad jag förstod, pluggar med honom så jag skickade en vänförfrågan på facebook och frågade om detta. Vi är nu ”vänner” men jag fick inget svar på frågan så detta inlägg kommer jag posta på hans vägg och be om en kommentar. Fortsättning följer…

I och med att jag jobbar som jag gör är det väldigt lätt att planera för vad som komma skall och jag har precis insett att jag kliver av min nattvecka på torsdag morgon samma dag som Uppsala Reggae Festival börjar. Om inte makten/babylon fuckar upp stämningen totalt (Siciliens bidrag till reggaevärlden berättar mer här) så kommer det nog bli precis lika trevligt som de tidigare 7 åren man vart där. Träffade för övrigt Nebojša Novaković när jag var på URF 2007 så det blev den bilden som fick pryda detta inlägg. Nebo var dock inte i Uppsala för att lyssna på baktakt utan för att vi på den tiden hade Alexander Gerndt (tror jag) utlånad till Sirius.

Det har ju inte undgått någon med facebook men för er som inte fattat att det är 2011 så postar jag nedan Georges Laraques statusrad från i torsdags:

””Hej mina vänner och bröder! Jag är så taggad! Pratade precis med Anders (Gozzi red amn.)och jag kommer komma till Stockholm för matchen mot Djurgården och fira 120 år med er! Jag kommer stå med er i klacken och sjunga med er för AIK, Jag älskar er och jag längtar tills jag träffar er! KOM IGEN GNAGET!””

Självklart så har inte Big G blivit flytande på svenska utan, som han själv sa, fått hjälp med översättning från en AIK:are. Alldeles oavsett så är utlåtandet från oss på bloggen FETT BALLT! Har man ännu inte försäkrat sig om en plåt till vårt 120-års firande i Globen, där vi möter aporna i en match som nu kommer avgöra vilka som blir derbykungar, så har man faktiskt inte alla bestick i lådan alternativt hatar hockey.

Rundar av med ett litet grattis i efterskott till min gamla klasskompis Jenny Arnefjord som igår firade sin födelsedag på kanarieholmarna tillsammans med Arne och resten av Aalesunds FK som är där på träningsläger.

KÖP ÅRSKORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det här inlägget postades i AIK i korthet, Fotboll, Hockey, Skansen. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tillbaka i realtid

 1. And3n skriver:

  Pertan var med förra januari-turnén, så du har inte drömt det.

 2. Gsus skriver:

  Tack för den infon And3n! Jävla märkligt att jag inte kunde hitta det för han spelade väl några matcher när han ändå var med?

 3. Daniel Olemyr skriver:

  Här är en artikel om Pertans landslagsdebut i början av förra året.

  http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=2166

 4. Jenny Arnefjord skriver:

  så söt du är!!! såg detta nu.. blev väldigt glad !!! Kram J

 5. Gsus skriver:

  Haha, bättre sent än aldrig som det heter. Kram på dig med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *