Ledighet is bliss

ivan

Grande Ivan! Foto:Debbie Wessel

Efter en veckas nattjobb så har det förstås varit jävligt skönt med några dagars ledighet. När jag klev av i torsdags så sov jag bara några timmar för att kunna vända tillbaka på dygnet. Kvällen spenderades på Debaser där min gamla barndomsvän Jan lirade med sitt band Khoma. Han flyttade upp till Umeå när vi skulle börja sjuan så vi varken hörs eller ses speciellt ofta så därför är det alltid ett kärt återseende när han är i stan och lirar. Att bandet rockar fett med enorma mängder energi är förstås den stora anledningen till att jag nu sett dem live tre gånger på lite drygt ett år.

Det löste sig med bussplats till Linköping i lördags men jag var rejält bakis efter en lång PES kväll med tillhörande hallonsaft hos direktör Ohlsson. Med anledning av bakfyllan så höll jag jävligt låg profil på bussresan, förmodligen tystast på smokingbussen och det säger väl det mesta. Väl på plats i Linköping så hade den medhavda spriten börjat ge effekt så efter några kompletterande bira på det abonnerade haket var man redo för några timmars skönsång i Cloetta Center (usch vad gay det låter..). Tyvärr så stod typ halva klacken tysta som möss medan vi längre ner försökte stötta iskrigarna på bästa sätt tillsammans med några få tillresta på sittplats. Fattar verkligen inte varför man åker på bortamatch och ställer sig i klacken för att sedan hålla käften, märkligt… BA folket gjorde sitt bästa för att elda på övriga tröttmössor och skall ha en eloge för det även om ännu en förlust inte kunde förhindras.

När jag ändå nämner PES, eller Pro Evolution Soccer för den oinvigde, så måste jag också berätta hur förbannat glad jag är att världens bästa fotbollsspel hittat hem igen. Förra upplagan var nämligen inte speciellt bra vilket medförde att alla FIFA-bögar, med all rätt, fick vatten på sin kvar men i och med senaste släppet i november så har man tagit tillbaka tronen. I alla fall i världen där vi fotbollskunniga människor lever och på tal om kunniga människor så tycker jag det är stort att gnagaren Marcus Bühlund kommenterade JVM finalen för Eurosports räkning. Egentligen så är jag som halvtysk mer impad av faktumet att han också kommenterar Bundesliga men det kanske bara är jag?

Som nattloppa så är man oftast ganska ensam och det kan bli trist ibland, speciellt för en social tomte som en själv. Glädjande nog så finns det fler AIK:are som jobbar natt och GF signaturen Åbrolo är en av dessa som jag brukar chatta lite med ibland. Vi är allihopa stora fan av Obolo men Malin som hon heter är en av dem som är mest hardcore på den punkten så vi kan nog alla förstå hur stört nöjd hon måste vara över den signerade Arsenal Sarandi tröjan som en annan GF bekanting, Debbie, lyckats ordna till henne. För de som inte visste det så bor Debbie i Buenos Aires (vi är överallt!) och har två passioner i livet, Boca Juniors och AIK. Jävligt skön kombination måste jag säga!

Igår söndag så var det rehab för hela slanten. Tanken var att det skulle bli lite fotboll i brommaserien också men när vi kom ut till hallarna vid 21-tiden så var det strömavbrott och vi möttes av flertalet fotbollssugna lag som hade vänt i dörren. Stor besvikelse men kanske lika bra med tanke på hur trasig jag var. Nu får man vila upp sig ordentligt innan Kronis tar sig an Råsunda FC nästa helg istället.

Vilat upp sig är det några andra som gjort, nämligen vårt representationslag i fotboll. Imorgon börjar de köra igen och då blir det skytteholmspremiär för året så jag återkommer senare i veckan med rapport därifrån.

KÖP ÅRSKORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det här inlägget postades i AIK i korthet, Fotboll, Hockey, Supportrar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ledighet is bliss

 1. Malin skriver:

  Obolo är bliss!! 😀

  Alltid lika kul att läsa bloggen (även om jag är lite sen ibland…)

 2. Gsus skriver:

  Tack! Ja, han var verkligen vårt allt. Tänk om tänk om tänk om han kommer tillbaka en dag, snacka happy days! Förresten så är du inte sen, sidan har legat nere sen typ söndags och kom upp igen för bara några timmar sen.

 3. Debbie skriver:

  Fantastic post!
  Im proud of my perfect combination hehe
  Puss o kram from Buenos Aires :*
  //Debbie
  PS: Is it you Georg? hehe

 4. Gsus skriver:

  Thanks Debbie, nice to have a reader from across the ocean! *Wondering how the blog works with google translate :)*
  Besos!/Georg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *