Nissedinho

nissedinho

Foto: Jojjesplejs

Det sägs att man agar de man älskar och det är möjligt att det fungerade så i samhället generellt, för en sisådär 100 år sen. 2011 är det däremot förbjudet att dela ut lavetter till såväl fru som barn och tacka fan för det. Dock så är frasen fortfarande så vulgärt aktuell och träffsäker när det kommer till oss supportrar och de lag vi säger oss älska.

Under dagen så har Nisse Johansson diskuterats flitigt på Gnagarforum och han har kallats långsam, tjock, icke kaptensämne etc. En sak är jag benägen att hålla med om, Nisse är inte speciellt kvick men resterande glåpord gör mig faktiskt lite förbannad.

Vi snackar nu alltså om en kille som värvades som mittback men som fick ta vänsterbacksplatsen för att våra andra vänsterfötter, Bojent och Pierre, inte höll måttet. Han har lirat drygt 150 matcher för klubben varav ca hälften som kapten, gjort ett antal avgörande mål och assist samt var minst sagt bidragande till vår historiska dubbel och sedermera trippel. Jag kan gå så långt och säga att om jag endast fick välja en av Nisse och Tjerna som lirar kvar nästa år så väljer jag Nisse. Folk behöver bevisligen lite perspektiv så ta en titt i AIK:s statistikdatabas tycker jag.

Det agas inte bara på forum för vi har tyvärr ett antal falanger med Firman i spetsen som fullkomligen agade sönder stämningen på senaste derbyt mot aporna. Jag blev så lack att jag gick efter andra perioden och jag var långt ifrån ensam.  Skrev några rader om det på GF samma kväll och väljer att köra en re-post här på bloggen:

**********************************************************

Namn: Gsus

Sänt: 2010-12-22 23:54:00

Firman… Jag kan faktiskt leva med kompromissen att ni, i AIK:s namn, boxas i grusgropar runt om i riket. Jag gillar det inte men man kan inte få allt här i livet, boys will be boys liksom..

Jag tror faktiskt inte heller att det var det äldre firman gardet som hoppade på gnagaren i klacken idag utan snarare de yngre gängen. Vet dock inte säkert trots att jag bara stod ett tiotal meter från epicentum.

Kontentan är hur som helst att ni måste börja ta ert förbannade ansvar för den svans som idoliserar er och den skit ni håller på med. Det är liksom inte okej längre eller DET RÄCKER NU som blivit en välanvänd fras.

Till alla de som använder kvällens incident som förevändning att inte köpa årskort, del i svarta massan eller what have you. NI HAR INTE FATTAT NÅGONTING!

*************************************************************

På söndag så är det äntligen dags att få lira lite fotboll själv igen. I Brommahallarna så pågår nämligen en inomhusserie med blandade lag från sexan och sjuan i regi av Stockholm BK. Flertalet lag med AIK/Solna anknytning är med t ex. Råsunda FC, Solna FK, Idrottsgatans BK, Tornparkens FK (iofs ett Sumpangäng) och man skulle nästan kunna räkna in FK Atleterna till dessa, även om de är ett brommagäng, för där lirar Blackbeats Carl Tersman Toll. Leder serien gör dock mitt egna Kronobergs BK. Vill passa på att ge en skriftlig eloge till just Carl för att han på riktig Di Canio manér gav bort bollen till oss för han ansåg att han felaktigt blivit tilldelad en frispark. Sånt gör bara en riktig gentleman så nu vet ni att vi har en sådan på Blackbeat.

På tal om Blackbeat så pratade jag med skaparen Charlie Mian lite på facebook på nyårsdagen. Jag hade precis kommit hem från jobbet och klockan var väl en nio på morgonen så jag blev lite paff när jag såg att han var online. Frågade vad han pysslade med så tidigt dagen efter nyår och fick till svar att han jobbade med AIK så det låter onekligen som om vi fått en dedikerad lagledare.

Nu börjar det så smått bli morgon här på Lydmar och då är det också dags för mig att återgå till annat än endast vakande arbete. Vi hörs snart igen!

Det här inlägget postades i AIK i korthet, Fotboll, Supportrar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *