SM i planeringstravesti

GAIS – Gnaget eller Gnaget – Rövhökar/Almtuna eller Gefle – Gnaget eller Gnaget – Lakers. Det, mina damer och herrar, är den förbannade frågan vi Gnagare tvingas ställa oss.

Den 29/3 så har vi den första fotboll/hockey krocken och den andra går av stapeln den 11/4. Hur hockeyförbundet lyckats vara så förbannat klantigt och ignorant övergår mitt förstånd. Det fanns liksom bara ett lag att hålla reda på för att undvika en krock mellan två representationslag från samma förening  i sveriges två största publiksporter. This is the fucking Allsvenskan och Kvalserien, please take your responsibility.

Vågar man hoppas på att någon tar sitt förnuft till fånga? Jag är faktiskt rädd att så inte blir fallet med någon idiotiskt hänvisning till att båda inte är hemmamatcher. Vilka är det egentligen som gjort sig förtjänta av en galge lite här o var?

Man skulle förstås vilja se alla fyra matcher men realisten i mig har redan gjort upp prioteringen och det kommer bli GAIS-AIK och AIK-Lakers. I en perfekt värld så är vi redan klara för Elitserien när vi möter Växjö i den sista kvalseriematchen och då skulle jag kunna kosta på mig att se fotbollsmatchen. Skulle den däremot visa sig bli avgörande så är det garanterat Hovet som gäller. Jag fuckade upp och valde folkpilsner och fyllehångel framför den smått sanslösa AIK – Boden matchen 1994 och har ångrat mig så gott som varje dag sen dess. Något liknande kommer aldrig ske igen!

Det har nu spelats en första omgång i europas, och kanske världens?, jämnaste högstaliga. Som tabellen nedan antyder är det som vanligt tight like a mans anus:

5 AIK           1  0  1  0   0-0     1
6 Elfsborg      1  0  1  0   0-0     1
7 Gais          1  0  1  0   0-0     1
8 Gefle         1  0  1  0   0-0     1
9 Halmstad      1  0  1  0   0-0     1
10 Malmö FF      1  0  1  0   0-0     1
11 Mjällby       1  0  1  0   0-0     1
12 Trelleborg    1  0  1  0   0-0     1

Om det, mot förmodan, var någon som missade vår match så kan jag bara konstatera att vi sög purjo. Det gjorde vi förra året också men då gjorde vi några enstaka kassar och vann med 1-0 i flertalet matcher. Det är bara för Stahre att ordinera lite taggtråd så tar vi BP med våld för finliret klickar bevisligen så här års. Kanske inte så konstigt med tanke på underlaget. För övrigt så var det ett övertidsmål som gjorde att skaran ovan inte blev fler. Henkeborg räddades på övertid mot ett BP med 10 man. Kommunen saknade knappast chanser (21-3 i avslut) men Lekström som fick hoppa in efter en horribel utvisning på Nordfeldt spelade som i trans. Det är nästan så man vill hävda att BP har den starkaste målvaktsbesättningen i allsvenskan, oväntat ..

Svartklubben förra veckan var riktigt trevlig och det märks att Pertan börjar skala av sin blyghet lite. Det är dags att kliva fram nu, på flera plan, och glädjande nog så tar han för sig. Jag blev kvar och pimplade några extra bira med Valle och Capel och efter den kvällen så har mitt Schweiz-neutrala arsle bestämt sig för att bli medlem i Black Army. Nu när BA medlemmar dessutom får köpa kvalseriekortet för e n d a s t 450 kr så vore det fan konstigt om inte medlemsantalet ökade markant. Jag vill se en större supporterförening, som på Black Army’s glansdagar då det räknades tusentals Gnagare i rullorna, och då får man se till att gå med själv och försöka bidra.

Victor Capel har för övrigt blivit vald till ny ordförande i Svensk Fotbolls Supporter Union. Nu kan vi nog förvänta oss lite drag under galoscherna. Förhoppningsvis så tar SFSU flera steg framåt nu och blir den maktfaktor det ändå har potential att bli.

Något som jag faktiskt redan har gått med i är målklubben. Det blev av bara farten när jag satt och AIK surfade här om dagen. Fatta vilken extra bonus det har potential att bli. Nu är det typ 400 medlemmar á 20kr/mål. Det är drygt 300,ooo. Tänk och vi skulle bli hälften av alla årskortsinnehavare, då snackar vi 4 millar! Tekniskt sett så skulle vi kunna bli vårt egna Agent 03 om bara fler ville pytsa in en selma för varje mål som görs. Något säger mig att 5000 Gnagare utan problem skulle hantera den ekonomiska ”smällen”, varför händer det inte? Bli medlem du också!

Forza Gnaget på is, sankmark och senare i vår även på gräs!

G

Det här inlägget postades i AIK i korthet, Fotboll, Hockey och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SM i planeringstravesti

  1. Pingback: » ”This is the fucking Allsvensk… FredrickLarssons tweets

  2. lankan skriver:

    Fortsätter Mutumba och grabbarna lira så här blir det Hockey

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *