Några snabba om arenagruppens statusrapport

Lite funderingar ang. arenagruppens statusrapport som publicerades på aikfotboll.se idag.

– Rapporten är fluffig – relativt lite innehåll utspätt på relativt mycket text. Vi får veta hur man har tänkt övergripande, men man tycks inte ha kommit närmare ett färdigt beslutsunderlag idag i jmf med när gruppen startade sitt arbete. Å andra sidan har vi ingen anledning att skynda in i förhastade beslut och uppenbarligen för gruppen en fortsatt dialog när det gäller samtliga arenaalternativ.

– Det är bra att arenagruppens huvudfokus ligger vid egna alternativ i dagsläget, inte minst eftersom de övriga konkreta alternativen känns som att välja mellan pest och kolera. Samtidigt som man kastar hopp över alternativet ”egen arena” så påpekar man även att ”jämfört med dagens intäkter från fotbollsmatcherna för AIK måste det till väsentligt mer intäkter för att bära kostnaderna för ett arena-projekt”. Det tåls att tänka på.

– Tycker att vidareutvecklingen av AIK:s ursprungliga kriterier ekonomi, geografi och utformning är vettiga. Personligen tror jag att punkten geografi är betydligt viktigare än man tror. Den förankring, historia och AIK-kultur som finns i Solna ska man inte ge upp lättvindigt.

– Spännande med ett potentiellt nytt alternativ i Norrort/Västerort. Geografiskt skulle ett sådant alternativ vara hästlängder bättre än Stockholmsarenan. Det ska även bli väldigt spännande att så småningom läsa SWOT-analyserna som hör till respektive riktlinjer. Jag tar för givet att dessa kommer att höra till beslutsunderlaget som medlemmarna ska ta del av.

– I övrigt bekräftar Annela Yderberg idag att AIK har mottagit ett bud ifrån Swedbank Arena som gäller fram till nästa sommar. Gissar att det budet kommer att göra några vändor innan det blir ”hett” på allvar. Noterbart, om än inte särskilt konstigt, att Annela även konstaterar att Råsunda är det minst troliga alternativet i dagsläget.

Det här inlägget postades i Fotboll och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *