Lugnt på SUPERGNAGETS årsmöte

SANY1011

Kvällens årsmöte förflöt utan någon som helst dramatik. Klar kontrast jämfört med såväl fotboll- som hockeymöten de senaste åren. Kanske inte så konstigt i och för sig. Vi har precis tagit tredje raka titeln så inte ens vi, som alltid tycks hitta nåt att irritera oss på, har något speciellt kritiskt eller granskande att komma med. Förstås, de obligatoriska frågorna om lånet/lånen dök upp, Pierre pepprade på med allehanda frågor som han alltid gör och Capel försäkrade att alla de förslag som röstades igenom på förra mötet inte somnat in. Bortsett från det så var det, i princip, verksamhetsberättelser back to back.

Anledningen till att jag var ute på Råsunda idag var förstås för att arenagruppen som utreder vår framtida hemvist skulle presentera sitt arbete till dags dato. Det har tyvärr inte hänt speciellt mycket på den fronten utan man skulle presentera beslutsunderlag först vid årsmötet nästa år. Fick ta med mig Claes Hansen’s papper från presentationen men eftersom allting kommer upp på hemsidan om några dagar så tar jag bara upp status på de olika alternativen:

Stockholmsarenan
Status: AIK har fört en dialog med Stockhoms stad och dessutom haft möten med AEG som presenterat en antal principer för avtal med de fotbollsklubbar som väljer att ha arenan som hemmaplan.  Några egentliga förhandlingar har ännu inte förts utan kontakterna har hitills begränsats till ömsesidig info om synen på principer. Dialogen kommer attt fortsätta.

Råsunda
Status: Alternativet kan vara intressant vid en köpeskilling om 150-200 MSEK för fastigheten samt en plan för ombyggnader som ej överstige 350 MSEK med en projektfinansierings-lösning där kostnaden för externt kapital kan ligga mellan 4-10% beroende på upplägg. Det är emellertid osäkert om det överhuvudtaget finns en säljare, och politiskt förefaller Solna stads kommunledning ha andra planer för Råsundas fastighet (enligt översiktsplanen).

”Egen” arena i Norrort/Västerort
Status: AIK kontaktades i juni 2009 avseende eventuellt intresse för deltagande i ett arena-projekt i Norrort/Västerort. Flera möten har avhållits och för närvarnde håller projektägaren diskussioner med kommunen om exploateringstillstånd. Av hänsyn till affärssekretess kan detta alternativ för närvarande ej kommenteras mer i detalj.

Swedbank Arena
Status: AIK har fört en dialog med Swedbank Arena Management under en längre tid och genomfört ett antal möten. AIK har framfört förslag och önskemål. Olika alternativa affärsmodeler har diskuterats. SAM har preseterat vissa principiella förslag men inga egentliga förhandlingar har förts.

Annars var det kul att se Jens Andersson tillbaka i organisationen och AIK FF med ungdomsfotbollen verkar vara väl rustat och pratar med tillförsikt om framtiden. Styrelsekonstellationen verkar också lovande för framtiden där FF’s tidigare ordförande nu ser ut att bli vice ordförande i AFAB’s styrelse.

Bäst med kvällens möte var annars de snudd på obligatoriska klädköpen som alltid tycks bli av så fort man är i närheten av AIK-shopen. Förra årets 10-wct  reas ut för halva priset så den hamnade i påsen. Det andra köpet gjordes faktiskt uppe i restaurangen för jag hade bett den gode Herr Capel lägga undan ett ex av den nya SUPERGNAGET halsduken. Min första AIK halsduk,  som snart har 18 år på nacken, var just den äldre versionen av denna och jag har faktiskt sparat den av nostalgiska skäl, trots att den e trasig som satan. 

Man kan ju tycka att fotbollssverige borde stå still när vi har årsmöte men icke. Idag var det faktiskt allsvensk upptaktsträff i gnällbälltet. Precis som väntat var det bara Micke Stahre som hade stake och vågade stå upp och tro på sitt lag hela vägen. De flesta andra gnäller mest. Patetiskt är ordet. Arrangemanget som sådant verkade heller inget vidare. Det var minsann lite mer stil o klass när upptakten var på min gamla arbetsplats Berns Salonger förra året.

På tal om patetiskt så fattar inte jag hur göteborgspacket (Hysen Jr undantagen) kan se sig själva i spegeln. Maken till gnälliga jävlar får man ju leta efter. Frisparkar slås ju snabbt från fel position flera gånger per match men när vi gör det 5 meter (i sidled!!!) från där förseelsen var så blir det ett herrans liv. T o m domarbasen går ut och kritiserar Strömbergson för detta, hur ofta händer det liksom?!?! Vad skulle han gjort? Blåst av för att försäkra att den fula grej som föranledde frisparken verkligen burit frukt? Strömbergson var inte bra i matchen men den händelsen var verkligen inget att hänga upp sig på.

Må de hata oss, blott de frukta oss!

G

Det här inlägget postades i AIK i korthet, Fotboll och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Lugnt på SUPERGNAGETS årsmöte

 1. Gecko skriver:

  Tack för rapporten!

  *håller tummarna för eget alternativ i Västerort/Norrort*

 2. Gsus skriver:

  Ett eget alternativ i Norrort/Västerort är ju helt klart det mest spännande alternativet. Jag tror dock att Stockholmsarenan ligger väldigt bra till.

 3. Kalle skriver:

  Först; Tack för rapporten! Två; Intressant att du tar upp Hysén Jr som icke-gnällspik. Minns att han även sa ”Äh vadå, våra fans hade gjort samma sak” och ”jag va aldrig rädd, de ville ju bara fira och det förstår man ju” om planinvasionen i Göteborg. Märkligt hur han verkar vara ljusår mer mogen än hans lagkamrater, men också intressant hur han gör det väldigt mycket svårare för en själv att ogilla honom. Bra spelare som inte gnäller är svåra att ogilla, oavsett lagtillhörighet.

 4. Gsus skriver:

  Kalle

  Tack själv, kul att det uppskattas! Jag tror Hysén Jr. blivit väl fostrad av Hysen Sr. Minns att jag hade nöjet att se Götet-AIK med Glenn på en sportbar i Stockholm. Vi vann som bekant men han var stor i förlustens ögonblick och konstaterade att det bättre laget vunnit.

  Kort sagt, det finns många fittor i feskeböle men familjen Hysén tillhör inte dessa. Därför var det så beklagligt när Glenn fick ta massa skit från våra supportrar innan guldmatchen.

 5. Jonte skriver:

  Tack för en bra rapport. Märkligt dock att det tar sån oerhörd tid för AIK att få ut detta på hemsidan…

 6. adam skriver:

  Tack för en bra rapport!

  Kul att det finns ett västerorts alternativ. Är det någon som tror vad det kan vara?

 7. Mrdanny skriver:

  Tror att platsen som diskuterats e solvallas mark då det ska rivas inom kort.Dock hänger det nog på vad marken värderas till innan något mer kan göras.Vet att det förts diskutioner kring detta tidigare.

 8. Clabbe skriver:

  Väl rutet!

 9. Ängby skriver:

  Varken tror eller hoppas på Stockholmsarenan. Ser mkt hellre att vi spelar på vår gamla arena i stället, Stockholm Stadion.

  Tack för infon.

 10. Gsus skriver:

  Jag får känslan av att norrort/västerorts alternativet är något annat än Solvalla som diskuterades tidigare. Annars skulle det ju inte vara något hemlighetsmakeri. Möjligtvis samma finansiärer men annan plats? Men näe, det e nog nåt annat.

  Länken: Glenn – AIK 2007 🙂

  http://www.facebook.com/photo.php?pid=10918000&l=98a81366c8&id=727305416

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *