No sleep til Gnaget

12250 

Jaha, så har det varit måndag i AIK världen och som vanligt kan vi konstatera att det e full fräs, dock utan Stefan & Krister ska tilläggas.. Grekiska ligatian Panionios har försöt att värva vår huvudtränare, vår Guardiola som norsk kringkastning så fint kallade Stahre. Lika otippat som otänkbart så det blev förstås inget med det. 

En nätt summa om femton millar har vi också bestämt oss för att låna, eller låna o låna, refinansiering heter det tydligen. Detta för att betala det brygglån (ännu ett ekonomiskt begrepp som jag svänger mig med utan att ha en susning, typ) vi tog i höstas för att Bolo blev kvar. Jag måste ju erkänna att jag är kvar på ruta ett både vad gäller det ekonomiska och rent mattematiska för jag undrar fortfarande hur i fasiken vi kan vi tvingas till detta mångmiljonlån över huvud taget. Men det e klart. Det sportsliga föll ju inte så väl ut, vi vann ju bara allsvenskan, nån fattig cup (lex dübblish) och publikligan för trettiotolfte året i rad. Sålde spelare för dryga 20 mille gjorde vi också men  man kanske ska gå minus då, va vet jag? Men håll med om att det ändå är liiiite besynnerligt, eller?

Jag tycker det är lite creddigt att en utländsk (nej jag räknar inte gamla provinser som t ex Danmark) klubb vill köpa vår tränare. Det är inte speciellt ofta som utländska klubbar försöker värva allsvenska tränare och när det väl händer så är det vår top man. Även om vi redan visste så är det en härlig bekräftelse på att den mannen verkligen är så rätt för oss. Micke är för övrigt i Brasilien med Björn för att spana in spelare och att han också åker ner är ett ganska säkert tecken på att vi snart är minst en brasse rikare.

Hockey har man också hunnit gå på sen sist. Ingen vidare publiksiffra i söndags heller, var vi ens över 2000? Riktigt trevliga PP mål bjöds vi dock på. Faktiskt helt underbart att se. Synd att Heino inte fick hålla nollan dock.

Det har blivit dags att rösta fram årtiondets innermittfältare. Ett snudd på omöjligt uppdrag för det var sjukt svårt att välja. Tjerna, Boa, Dulle, Jorge, Krille. Snacka legender allihop, på sitt sätt liksom. Hade Nordin fått tillgodoräkna sig alla åren i klubben så hade han vunnit, men bara nätt o jämnt. Min röst föll emellertid på Boateng, jag va fan kär i den mannen när han var som bäst sommaren 05 till sommaren 06.  Tjerna förstås  men näe, jag väljer Derek.

Sportal hade  en intressant och längre intervju med årets MVP Jorge Ortiz. Hoppas verkligen att vi kommer överens om en förlängning med honom. Work your magic Wesström! 

För övrigt så måste jag sluta kommentera eller gilla Joakim Halls status på Facebook. Man kan ge sig fan på att ens hotmail blir faceraped inom några timmar. Love the man though. Jocke gjorde mig just uppmärksam på faktumet att det kommer en ny AIK platta 2011, läs mer om det hans blogg.

Både Bolo o Jos var/är i farten i respektive klubblag ikväll. Tyvärr så var jag på fotbollsträning o stukade foten samt allmänt upptagen så jag försökte inte ens hitta en stream. Celtic torskade mot Kilmarnock medan Arsenal med Bolo just nu har 0-0 mot Velez Sarsfield.  Kvarten kvar…

Läste på GF idag att vi bara äger 60% av Flavio och det var iaf nyheter för mig. Var inte han ett fynd för 3 miljoner? Kommer ihåg att Björne uttryckt sig väldigt kritiskt mot just den typen av delat ägande. Det var bland annat därför som vi inte agerade på Chatto som hamnade i BK Röven för att typ 18 man skulle dela på kakan. Jag kan ju inte portugisiska så någon mer språkbevandrad får gärna kolla in detta klipp och översätta själv vad som sägs.

Näe, nu ska jag ta och hoppa i säng och vila min stackars stukade fot. Sayonara svenska mästare!

G

Det här inlägget postades i AIK i korthet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till No sleep til Gnaget

 1. Pingback: » Skönt att bara läsa tankar o… FredrickLarssons tweets

 2. Clabbe skriver:

  Det är ganska enkelt att ställa in så att du inte får mejl så fort nåt händer på din Facebook.

  Men var fan kommer namnet ”Bolo” i från?

 3. "AIK-Adam" skriver:

  AIKs-ekonomi är det väll lite ”jo-jo” med, men faktum är att vi har blivit svenska mästare fotboll. Det är inte alla AIK-are som fått uppleva 3 eller två guld genom åren(För att inte tala om Hammarbyarna). Tänker på perioden 1937-1992.

  Även om vi skulle vara borta i från guldjakten i några år. Så har vi fått varit med något som är få förunnat. Vi kanske hade kunnat sålt halva laget i somras och haft stabilare ekonomi men något 2lax9 hade det aldrig blivit.

  Men däremot har det här stärkt varumärket AIK vilket kan ge fördelar på långsikt. Att gå på en raksträcka är stabilit, men att cykla i upp-och nedfärdsbacke skapar minnen för livet.

  Andra lag kommer förmodligen ha en ”bättre” trupp jämfört med föregående år. Men vi kommer att ha stoltheten. Vi är svenska mästarana ända fram tills i höst. Vi Kan vinna ett till. Mycket kan hända under ”sommarfönstret”. Vem har någon liknande hemmaplan?

  Att vinna ett guld efter flera års frånvara känns som en mycket stor fest. Vinner vi i år som regerande mästare så blir det fest men även en maktdemonstration:

  Toppen tillhör Oss!

 4. Daniel Olemyr skriver:

  Vi kanske inte har den starkaste truppen när säsongen startar men det hade vi inte ifjol heller. Att tippa Allsvenskan innan sommaren är bara onödigt. Allt hänger på vad som händer under VM-uppehållet.

  Under våren handlar det bara om att skapa ett bra utgångsläge.

 5. Gsus skriver:

  Tack Clabbe, det var faktiskt skitenkelt!
  Minns inte var jag snappade upp Bolo, tror det var Bojan eller nån anna spelare som sa det, men det är iaf en stavelse mindre o jag e ju lite lat..

  AIK-Adam

  Alltså, precis som du så tycker även jag att det är helt underbart att vara Gnagare nu och jämfört med alla som kämpat i motving mellan 40 till 90 talet så är vi ju bevisligen jävligt bortskämda nu. Tycker dock det är lite konstigt att vi tvingas låna pengar när det går som bäst. Det kanske är fullt rimligt så någon insatt får gärna förklara för mig hur/vad/varför vi görs som vi gör.

  Olemyr

  Jag tycker faktiskt det är rätt så jämnt skägg mellan oss, skattefusk, ellos och även iff iff även om de senare alltid lyckas med konststycket att inte förvalta det grymma material de trots allt har.

 6. "AIK-Adam" skriver:

  Ekonomigåtan.

  Felet är att det är dels för många lag i allsvenskan. Där av för mycket ”känsliga” matcher i händelse av att man har tappat kontakten med toppstriden och kamp om europaspel. Publikintäckterna täcker inte stora kostnader som löner etc. 12 eller 14 lag borde räcka.

  Sedan är det så att intäckterna är väldigt låga under vintern då det inte finns några matcher.

  Sedan har världskonjukturen även nått fotbollen när det gäller övergångar vilket har fått konsekvenser i alla led. Det har inte alltid blivit det ”andrahandsvärde” man har trott.

  Det man skulle kunna göra är att gå över till höst/vår serie och hyra ut spelare under vinten. Men risken finns att höstmatcherna inte känns spännande och det känns osammanhängande.

  Ett alternativ vore att AIK-fotboll hade en ”indoor-soccer” sektion med en mix av de mest tekniska spelarna i A -och U-truppen några veckor på vintern för att ”fylla ut” väntan och minska inkomstbortfall.Ha alla derby-matcherna på hösten borde prövas för att första halvan skall kännas lockande.

  Att äga sin egen arena skulle ge fler sidointäckter och minska beroendet av att man måste nå Europa.

  Rätta mig om jag har fel.

 7. "AIK-Adam" skriver:

  Helårsserie är nog det som är bäst ur upplevelsessynpunkt. Utfyllnads förslagen borde gå ändå.

  Vi skall vinna ”ekonomiguldet” också!

  V

 8. "AIK-Adam" skriver:

  AIK borde låna ut de spelare som kommer ifrån sydamerika till lag i Portugal eller Spanien. Så att de dels klarar av vintrarna men även av ekonomiska och marknadsföringsmässiga skäl.

 9. Strigén skriver:

  AIK-Adam: Tyvärr finns det nog en hel del hinder i dina tankar. Exempelvis…

  * Låna ut spelare under vinteruppehållet. Ska ske under förutsättningen att någon klubb kan och vill enligt regelverk låna in en spelare från november till mars. Våra utländska spelare är inte så pass bra att någon vill låna dem på så kort basis och dessutom betala en peng för det.

  Men det är ovidkommande. Ovan utgår från att spelare kan spela 12 månader om året, utan någon form av ledighet eller återhämtning, och det fungerar inte alls.

  * Mindre serie. Skulle vi minska till 12 lag och 22 omgångar så kan jag lova dig att våra totala intäkter skulle minska dramatiskt. Vårt snitt är inte lika högt som 2006 men vi drar in mer folk trots det = mer deg.

  * Indoor-soccer sektion? Och vem ska man spela mot? Och hur lyckat är det om en spelare bryter benet på en menlös ”inomhusmatch”. Sorry, ser inte värdet i det här.

  * ”Ha alla derbymatcher på hösten…” Ovanlig tanke och idé men som jag ändock ratar. Däremot så skulle man eventuellt kunna sprida ut matcherna så att de inte kommer inom en 8-10 dagars period på både vår och höst som så ofta sker.

 10. "AIK-Adam" skriver:

  Hallo Strigén!

  Det är bra att du är kritisk så man kan utesluta alternativ.

  Derbyna på hösten var mer en sak som skulle gälla en höst/vår serie.

  Visst det finns säkert större risk för att man kan skada sig vid innefotboll, men det finns också en möjlighet att utvecklas och komma upp i tempo. Johan Mjällby och Maanoja är exempel på spelare som har gått sönder ändå.

  Indoor-ligan skulle kunna vara en pånyttfödelse av inne-SM som var förut fast med gruppspel. En syddel(skånelag etc.).Mellan väst(Gbg-lag etc.) och Mellan öst(Stockholm etc.) som gjorde upp i semifinalspel på en ort, låt oss säga Jönköping, tillsammans med det bästa laget ifrån som är i serieystemet ifrån Norrland.

  När det gäller att låna ut spelare efter seriens slut så har vi gjort det med Dick Lidman. Marino Rahmberg är ett exempel på spelare i en annan klubb som har varit det under en kort tid. Det andra lag skulle kunna vinna på det är kanske att de fyller luckor på skador, sätter press i det egna laget samt får en chans att testspela. Så länge de har spelat i samma cup eller nationalitets begränsning så vet jag inte vilka hinder som finns, men ta gärna reda på det.

  Att hyra ut är kanske svårt men att de betalar delar av lönen borde gagna alla parter. Ledighet är något som löser sig på sikt. Men det är nog mest troligt att du har rätt.

  De kommentarer jag har läst av ledare i toppklubbarna är att de har förordat förre lag av ekonomiska skäl.Senast Håkan Mild

  En anna fråga som rör det sporstliga:
  1992 Bernt Ljung. 1998.Mattias Asper 2009 Daniel Öhrlund. Alla dessa herrar kunde avgöra matcher och var en stark orsak till Gulden. Är målvaktssidan löst eller behövs det en Back-upp?

 11. Gsus skriver:

  Härligt att se diskussionen flöda. Måste dock hålla med Strigén i det mesta även om jag, ur ett rent egoistiskt, perspektiv skulle vilja se ett inne SM i Globen. Nackas minne minns jag med glädje!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *