Halvdag med RBK-AIK och en kväll i baktaktens tecken

Man var förstås sugen på att haka på gänget som nu sitter på bussen upp till Trondheim. Årets första ordentliga träningsmatch (nej, jag räknar inte Armed Forces) är inget man väljer bort bara sådär. Den 10 timmar långa bussresan och faktumet att jag sedan länge bestämt mig för att gå på Mosebacke och STHLM Reggae Week imorgon gör dock att jag blir kvar hemma. Även hockeyn får också stryka på foten men på söndag är det ”nu jävlar” på Hovet igen när Löven står för motståndet. Kanske blir lite av en prestigematch då de inbillade sig att de skulle få ta över vår plats i kampen om en elitserieplats.

Kom hem för en liten stund sen efter att ha sett snabba cash med mitt lilla hjärta. Eftersom jag är snudd på illiterär om det inte handlar om typ Offside, Tattersall eller 442 så blir jag aldrig besviken för att ”filmen inte levde upp till boken”. Tyckte faktiskt den var rätt så bra men är nu lite putt för att det nu dröjer innan fortsättningen kommer och nej, jag kommer inte köpa/läsa boken. Klockan hann nästan bli midnatt innan man kom hem så man borde ju hoppa i säng men det finns massor att läsa, se och göra som relaterar till morgondagens match.

Fas ett fullbordades redan i tisdags när jag säkerställde att jag kunde jobba halvdag imorgon för att öht kunna se matchen. För att se matchen måste man också skaffa ett sjudagars Sumo (norsk tv, hehe, kringkastning/fjersyn you know) abonnemang för 99 fjälldollar. Check! 

Som uppladdning inför matchen så finns det en hel del klipp att gotta sig åt som t ex det här med Örat eller det här där (avgå!)Hamren tydligen är ensam om att veta att vi lirade mer än en match i Singapore.  Lite pinsamt faktiskt.. Självfallet så finns det ett gäng klipp från AIKmedia också men jag måste vara ärlig och säga att typen ”10 snabba” klipp inte direkt får det att gå i brallan.

För första gången på riktigt länge möter vi alltså kvalificerat motstånd och det ska bli riktigt kul att se. Rosenborg har ju som bekant prenumererat på Tippeligan sen början av 90-talet så ett bra spel (notera spel, inte resultat) i den matchen kommer iaf att få mig att konstatera att vi ligger bra till. Träningsmatch eller ej.

Mest intressant att följa blir förstås Maanoja. Jag har nämligen hört att vi försökt att värva en kanadensisk målvakt men att denne valt mer deg och spel i SAS-Ligan istället. Den som har tid och ork får gärna forska lite i detta, målvakten skulle tydligen gått från Tyskland, oklart vilken serie dock. Skulle detta visa sig stämma så finns det ju all anledning att iaf bli lite orolig inför inledningen av Allsvenskan.

Silly season har några dagar kvar att ge och det mesta pekar åt att Flavio får sällskap av minst en landsman inom kort. Wesström är som alla vet i Brasilien med resecheckar. Enligt Fotboll direkt så vill aporna värva John Giudetti och det är ju både tråkigt och lite kul med tanke på det klipp som GF signaturen lejonmix länkade till ikväll.

Även vårt kära hockeylag vill förstärka men turerna är många med Georges Laraque. Det som verkade så klart för bara nån dag sen ser nu ut att vara jävligt osäkert igen. Hoppas verkligen vi lyckas få hit honom för både det sportsliga och ekonomiska skulle må så bra av en gammal publikfavorit som sätter alla på plats. Jag menar, kycklingdansen framför motståndarbåset, hur bra är inte det!?

Näe, nu är det bara 11 timmar till kick off och 5 tills min väckarklocka ringer.

Sayonara för idag!

G

Det här inlägget postades i Fotboll, Hockey och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Halvdag med RBK-AIK och en kväll i baktaktens tecken

  1. Pingback: Vi kanske aldrig mer får se hur Hovets is är blank och klar | AIKBLOGGEN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *