DIF-bloggen: Avskedsfest?

Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

Dagen är kommen. Och precis som inför derbyt i våras väljer AIKBLOGGEN att släppa in antagonisterna i finrummet, för att delge sina tankar inför kvällens drabbning. Läs och le! Våra funderingar hittar ni följdaktligen på DIFBLOGGEN.se.

***

Dagens datum är något som obönhörligt snabbt har närmat sig och imorse tvingades jag konstatera att nu är dagen här. Derbyt i kväll är som ni förstår inget som någon Djurgårdare har sett fram emot. Det finns helt enkelt ingenting som talar för att det kommer att bli det minsta glädjande får vår del. Vissa snackar om att ”det är skönt att slå ur underläge” men det är ju bara försvarsmekanism. Är det ju så fan heller.

AIK har kört radioreklam, haussat och hetsat och pratat om avskedsfest.

Vi har på sin höjd jämfört vårt spelprogram med Bajen och ÖIS och trott att det kanske går att ta fler poäng än dem trotts allt. Men det är ingen som har budgeterat med något annat än torsk i kväll.

Det blir lite som att åka tidsmaskinen tillbaka till barndomen, då derbyna mot AIK alltid slutade med torsk och Djurgårdssektionen gapade tom med en liten pluttig klack. Äntligen får dagens bortskämda DIF-generation chansen att känna lite på skiten, för att de sedan ska kunna tjata på nästa bortskämda kids om hur usel Djurgårdstillvaron kan vara.

Eller så händer det något i kväll.

Kanske inser våra spelare att ett derby mot gnaget är något som ligger utanför 343 och att det inte är 3 poäng som är det viktigaste. De inser att i kväll är det inte svårare än att segra eller dö är förutsättningarna.

AIKs status är säkert god. Förhoppningsvis har världens överlägset sämsta människa Dulees senaste ”försovning” ställt till med en del oreda i truppen. Underskattning, nja kanske. Inte direkt, men eventuellt en föreställning om hur matchen kommer att arta sig. Om det inte blir så (vi snubblar in en boll) så kan det bli svårt att slå om från glassliret till att göra skitjobbet.

Oddsen på DIF seger ligger nästan upp emot 9 gånger pengarna på vissa sidor. Absolut ingen tror på dem, allra minst våra egna supportrar. Om de någon gång i sina liv vill ha en chans att visa omgivningen att vi kan mycket mer så blir det inget bättre läge en i kväll.

Dembo… Det får inte ske i kväll igen. Han har egentligen alltid blandat drömmatcher med totala kollapser, det är bara det att ration där i mellan har skiftat sakta men ständigt de senaste åren. I kväll måste han plocka fram en drömmatch, eller åtminstone lämna de grova tabbarna hemma. Annars är det naturligtvis kört.

Mot BP så hade vi flyt och 3 av 4 mål var slumpmål. 2 skott via försvarare och en målvaktsmiss. Det är ett sådant mål vi kan få in i dag igen.

Även om chansen finns kvar även vid förlust så skulle en seger eller oavgjord match kunna ge energi att ta med sig de sista omgångarna. Då kan gnagarna lägga sin avskedsfest i samma pinsamma låda som hockeybiljetten till ”nästa” derby.

/ DIFBLOGGEN

Det här inlägget postades i Fotboll, Gästinlägg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till DIF-bloggen: Avskedsfest?

 1. Jonte skriver:

  Det kommer inte att hjälpa om ni gör ett skitmål. Ingenting kommer att hjälpa, men lustigt att se er hoppas

 2. Markus Berzen skriver:

  Ett lag som sätter sitt offensiva hopp till Christer Yussef har ingenting i Allsvenskan att göra.

  Det enda som känns lite synd idag är att gårdarna redan gett upp. Det finns liksom ingenting kvar att förödmjuka. Dags att säga adjö.

 3. Fredrick Larsson skriver:

  Bjudodds hos Unibet; AIK – Djurgården 5-0 (48,00).

 4. Pingback: AIK-bloggen: Time to say goodbye – välkommen på avskedsfest! | DIF-bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *