AIK i korthet – 24/9-09

Det finns ju två viktiga grejer att snappa upp från igår – från Behrn Arena och en oroväckande pressrelease. Så vi gör ett försök. Att rikta tankarna bort från Helsingborg. Bort från Olympia. I några minuter.

Kim Christensen

Många har redan delat med sig av sina åsikter. Både Igor Hedman och Thomas Bratt gör det alldeles strålande. Detta bör givetvis få konsekvenser men frågan är vad som är rimligt? Ett retroaktivt straff är ju uteslutet, medan ett straff för överträdelsen på Behrn Arena tycks vara nödvändigt. Uppenbarligen uppmanas detta av tränare och Christensen verkar inte vara den enda burväktaren som har vaktat ett för litet mål den här säsongen. En praxis skulle vara på sin plats alltså. Vidare är det alltid inressant att vända på frågan för att skapa perspektiv – särskilt som situationen är nu. Vad hade vi i AIK-lägret tyckt varit ett rimligt straff om Örlund ställts ”inför rätta”?

AIK tvingas ta lån

Allt jag hörde från olika källor under transferfönstret i somras, med undantag ifrån officiella uttalanden av Björn Wesström, var att Flavio var inköpt som ersättare för Ivan Obolo. Den långsiktiga strategin i det ”bytet” låg i att skapa ett nytt spel, där långa bollar med en target skulle bytas ut mot ett snabbare, rappare passningsspel längs marken. Vem som helst kunde ju se att Flavio inte var en spelare som skulle ersätta Obolo rakt av.

Såhär i efterhand vidhåller Wesström att Flavio inte är köpt som Obolos ersättare. På andra håll säger man annat. Att AIK vill bli av med Obolo. Att AIK behöver pengar. Frågan är i vems fickor eventuella pengar hamnar och vem som har störst intresse av en försäljning – AIK eller Agent03.

Hur som helst är det något som inte stämmer i kalkylen. AIK tar ett lån på 7,7 miljoner. Och om det är så att man har budgeterat med spelarförsäljningar (trots att man har kommunicerat annat utåt) så ligger vi illa till. Wesström säger fortfarande att spelare inte behöver säljas för att rädda ekonomin. Yderberg säger tvärtom. Vem som säger rätt får vi veta om några månader. När årets ska sammanfattas och lånet betalas tillbaka.

Det här inlägget postades i AIK i korthet, Ekonomi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till AIK i korthet – 24/9-09

  1. Fredrick Larsson skriver:

    När jag lästa i AB om Christensens tilltag så krävde jag omedelbart tvångsnedflyttning. Skogstokig kan man säga att jag var. För tar man bort 1 dm i 24 matcher så blir det ju ungefär som att spela helt utan eget mål i en match.

    Hadet det varit Örlund så hade jag inte ropat efter nedflyttning, däremot så hade jag skämts så in i Norden, som alltid när en AIK:are inte är bra nog att vara ärlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *