För bevarandet av Råsunda på Solna-dagen

Foto: Daniel Olemyrs

Foto: Daniel Olemyr

Idag genomfördes något av en manifestation av AIK-supportrar i Solna Centrum, i samband med Solna-dagen och med anledning av den eventuella flytten till Swedbank Arena och kampanjen Hemma på Råsunda.

Själv hade jag ett ganska späckat lördagsschema men hann ner till Solna Centrum mellan alla vardagssysslor för att spana in tåget av AIK:are som hördes högt och väl när de tågade in samtidigt som Lars-Erik Salminen och Christian Alexandersson intervjuades angående Swedbank Arena.

En väl utförd manifestation och en bra visualisering av var AIK står i arenafrågan. Dessvärre hann jag dock inte stanna kvar för att ta del av det efterföljande samtalet mellan supportrar och Salminen/Alexandersson. Någon som var där som kan berätta kort vad som sades? På Solnas hemsida ligger det nu uppe en text där man dock medvetet väljer att skriva ner händelsen. Där står bland annat:

I det nya besökscentret ska det också finnas utställningar av aktuella byggprojekt i staden. Först ut är Arenastaden som Christian Alexandersson, VD på Arenabolaget, berättade om vid invigningen. En grupp kom dit för att framföra sina synpunkter på arenafrågan i en diskussion med Lars-Erik Salminen och Christian Alexandersson.

Såhär i efterhand kan jag dock känna att det var synd att initiativet inte pushades mer i supportergruppernas respektive kanaler eller på kampanjens hemsida. En tydligare kommunikation och utnyttjande av de såväl officiella, inofficiella och kommersiella AIK-sidor som finns hade antagligen lett till att fler AIK hade varit på plats. Eller är det möjligen så att frågan inte berör så mycket som många med mig hoppas? Uppslutningen idag och uppslutningen på arenamötet som hölls i höstas kanske är tecken på det?

Hur som helst – kredd till alla gnagare som fanns på plats och som sjöng och diskuterade för våra intressen. Dessutom kredd till bloggen AIK i HD som har fixat fram en film från initiativet.

VI VILL HA RÅSUNDA KVAR!

Och på måndag tar vi tillbaka serieledningen!

Det här inlägget postades i Fotbollspolitik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till För bevarandet av Råsunda på Solna-dagen

 1. nolltre skriver:

  Anledningen till att det inte pushades mer på olika hemsidor m.m. är för att de inte hade tillstånd till det, alltså var det en olaglig demonstration. Hade man spridit det mer än man gjorde hade kanske farbror blå tagit sig dit för att förstöra det roliga.

 2. Jonte skriver:

  Allt som görs för att råsunda ska stå kvar på samma plats om idag är bra! Den där Salminen verkar vara en pajas som tror att gnagare inte vet vem Hamrin är, va fan har han aldrig varit på råsunda? alla applåderar högt när hamrin är där på sommarn!

 3. Markus Berzen skriver:

  När Salminen säger att han är AIK:are och när han nämner Hamrin så är det inte mer än en billig sköld.

  I hans värld kommer arenastaden ge Solna många sköna slantar och han räknar nog kallt med att Råsunda försvinner och att AIK flyttar in på Swedbank Arena.

  AIK och dess supportrar har uppenbarligen ingen talan när SvFF och Solna Stad smider sina planer.Det blir minst sagt svårt att ändra någonting när politiker sitter i knät på arenabolaget.

  Det bästa vi kan göra är nog att visa upp en konkret inriktning mot ett annat alternativ som skulle betyda att AIK flyttar ifrån Solna. Det skulle kanske väcka lite liv i kommunpolitikerna och få dem att börja arbeta för ett bevarande av Råsunda.

  Aktionen var dock mycket viktig. Bra att visa att vi inte tar det här liggande.

 4. Daniel Olemyr skriver:

  @nolltre,

  Tack för upplysningen, men det utesluter ju inte att man kunde ha utnyttjat andra AIK-relaterade kanaler.

  @Markus,

  En mkt billig sköld. Tror också att det handlar om att visa upp konkreta alternativ för AIK:s del. Det har dock visat sig vara väldigt svårt. Vi har helt enkelt inte så mkt att välja på i dagsläget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *