Träningsrapport, 15/8

Traskade ner till ett solbadande Karlberg imorse för att kolla på dagens träning. Inte speciellt mycket folk på plats och ett ganska lugnt pass som heller inte avslöjade något om hur AIK kommer att ställa upp mot Halmstad på måndag.

Efter sedvanliga inledande jogg- och passningsövningar övergick man till en passningsövning där två lag spelade mot varandra utan boll mål. Syftet antagligen att spela sig ur trånga situationer, öva på rörelse i spelet och sätta ordentlig fart på bollen med få tillslag. Övningen inleddes på en mindre plan, innan samma övning fortsatte på en större gräsyta, motsvarande halva träningsplanen och drygt 20 spelare deltog. Stahre gestikulerade och instruerade engagerat i vanlig ordning och påpekade vid ett tillfälle för spelarna vilka enorma ytor det finns på match jämfört med de betydligt trängre ytor som ändå hanterades på ett bra sätt under övningen. Svårt att säga att någon spelare gjorde bättre ifrån sig än någon annan i det här momentet, men klart är att vi har en trupp med flera otroligt bollskickliga spelare.

Sista delen av träningen spelade truppen tvåmål över halva planen. Fortsatt mest intressant att följa Antonio Flavio, som hade väldigt lite boll överlag under den här träningen, men när han väl hade den var han kreativ och skottvillig. Han känns fortfarande som precis den spelartyp vi har saknat hittills under säsongen. Annars såg Obolo stabil ut under matchspelet, Dulee verkar helt oberörd av de senaste dagarnas skriverier och Jos missar sällan en brytning. Även kul att se vinnarskallar som Bojan, Engblom och Bojan som blir förbannade, gestikulerar och visar massor av vilja när de missar en passning, inte får bollen eller sumpar en målchans.

På rehabsidan joggade Tomi Maanoja runt planen tillsammans med Gabbe Özkan. Den förstnämnde ser fortfarande väldigt stel ut och benet som gick av i vintras ser fortfarande tunt och muskelfattigt ut. Özkan däremot sprang på ganska bra och bör vara hyfsat nära en comeback, om än osäkerheten kring det givetvis är stor.

Imorgon tränar AIK för sista gången innan det bär iväg till Halmstad på måndag. AIKBLOGGEN kommer inte att kunna bevaka morgondagens träning. Däremot kommer det att dyka upp en inför-artikel under dagen imorgon. Håll utkik efter den!

Det här inlägget postades i Fotboll, Träningsrapporter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Träningsrapport, 15/8

 1. Marcus skriver:

  Så det var träning ändå alltså? Tack för rapporten.

 2. K-B skriver:

  Otroligt dåligt av mig att märka ord men kan inte låta bli:
  ”… där två lag spelade mot varandra utan boll.” =)

  Men stort tack för rapporten!

 3. Daniel Olemyr skriver:

  Haha.. Det var ju lite lustigt.. Ändrar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *