Spelar Mutumba på måndag?

Klev upp tidigt imorse och gjorde en tripp ner till Karlberg tillsammans med redaktör Strigén för att kolla in lagets näst sista träning inför matchen mot GAIS på måndag.

Ett 25-tal personer fanns på plats för att beskåda träningen och ungefär lika många spelare deltog i densamma. Gabriel Özkan syntes inte till på Karlberg. Miran Burgic, Niklas Bergh och Mikael Thorstensson körde rehab med Alm och sedermera äntrade även Martin Mutumba och Tomi Maanoja gräsmattan.

Träningen inleddes med en kortpassningsövning, där samtliga då närvarande spelare deltog. Efter det följde en inläggs-/skottövning och tvåmålsspel över liten plan. Inte mycket att säga om träningen, mer än att Pavey stod för att par starka avslut och att Dulee Johnson såg lite trött ut i tvåmålsspelet. Vad som förorsakat det senare kan var och en spekulera i… 😉

Mest intressant var Martin Mutumbas träningssession. Att han har åkt på någon form av skada stod klart sedan han joggade in på planen bra mycket senare än övriga truppen, inledningsvis i joggingskor – senare i fotbollsskor. Han avslutade träningen med  bollövningar tillsammans med läkaren Karol Zyto och precis innan jag och Strigén lämnade Karlberg hörde vi oss för med Christer Swärd om läget, men han hade inga svar just då. Troligt är att Martin gjorde någon form av test inför måndagens GAIS-drabbning.

I övrigt kan man kort konstatera att AIK har en bred trupp, men att det i mångt och mycket går ut över nivån på spelarna. I dagsläget är det en oerhörd skillnad på de bästa och de sämsta som deltar i träningarna – på gott och ont givetvis.

Till sist vill jag även nämna Tomi Maanoja. Det var första gången jag såg honom på benen efter skräckskadan i februari. Han gjorde ett par joggingvarv runt planen, med stela staplande steg, men muskulaturen tycks vara på väg tillbaka. Han kämpar på och är alltid vid gott mod. Tomi är en sann hjälte!

Det här inlägget postades i Fotboll, Träningsrapporter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Spelar Mutumba på måndag?

 1. Jari skriver:

  Tack för att du gör AIK en björntjänst genom att rapportera om detaljer från träningen så nära inpå en match.
  Oerhört fjantig spekulation om Dulee också. Vet du något eller inte? Om inte, håll käften isåfall, idiot.

 2. Fredrick Larsson skriver:

  Jari, tror du att gais-ledarna förlitar sig på AIK-bloggar? Vill du att det ska vara tyst om AIK? Stängda träningar etc? Kanske ska ställa in presskonferensen efter matcherna också?

 3. Mange skriver:

  Det finns klubbar som håller koll på motståndares bloggar ja. Kommentaren om Dulee kräver ändå en förtydling annars bör den tas bort

 4. Daniel Olemyr skriver:

  @Jari,

  Antar att du syftar på Mutumba. Jag har läst det på flera ställen innan och avslöjar väl knappast detaljer. Bara att jag inte vet vad som gäller. Men OK, jag tar på mig om AIK får stryk på måndag.

  @Mange,

  tror också att det finns klubbar som läser bloggar. Tror däremot inte att de kommer att plocka upp min bloggrapport under matchgenomgången.

  @Jari och Mange,

  Kommentaren om Dulee var ironisk och skulle få folk att dra på smilbanden snarare än att lacka ur.

  Allt som allt. Köper att ni känner att rapporten kanske skrevs väl snabbt, att vissa delar kanske inte borde vara med och att vissa rader är lite onödiga. Bättring utlovas, men jag tror i ärlighetens namn inte att det skadar AIK den här gången.

 5. Jari skriver:

  Jag vill be om ursäkt för min hårda ton häromdagen. Jag gillar ju din blogg egentligen.
  Och vid en närmare blick så är det inte mycket detaljer du skriver om Mutumba, dessutom så skrivs det ju om hans status på var och varannan sida just nu.
  Jag vara bara så löjligt nöjd häromveckan när Hooivelds skada totalt mörkades av de som visste, och önskar att det var så hela tiden.. fastän det är en omöjligthet. Keep up the good work.

  Och Dulee kommentaren, du borde kanske satt en smiley där 🙂

 6. Daniel Olemyr skriver:

  Det är cool. Jag vill ju också att skador ska mörkas och att detaljer ska stanna på Karlberg och kommer tänka en extra gång innan jag publicerar nästa träningsrapport.

  En smiley på Dulee-kommentaren är på sin plats. Nu sitter den där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *