Tankar om nya Blackbeat

Till slut har AIK:s officiella blogg Blackbeat lämnat den undermåliga bloggplattformen blogg.se och bytt till den betydligt mer kompetenta WordPress-plattformen. I och med detta öppnas massor av nya möjligheter. Bland de första att implementeras är en livesändningsfunktion via justin.tv och en match-chat. För designen står Simon Strand från Width och jag börjar helt enkelt med att kommentera den.

Tycker sajten ser fräsch och stilren ut och är ett enormt ansiktslyft i jämförelse med den gamla versionen.  Däremot gillar jag inte de kursiva rubrikerna. De hade man gärna fått skippa för det typsnittet som ligger bakom respektive permalänk. Och ända sedan Blackbeat startade har jag även ogillat att man lägger en bild på inläggsskribenten högst upp i varje inlägg. Det räcker med en signatur längst ner.

Livesändningsfunktionen är väldigt spännande och också något som jag och Charlee pratade om när vi träffades för att snacka blogg för några månader sedan. För egen del har jag ingen erfarenhet av justin.tv, men om den inte skulle fungera tillfredställande vet jag att ustream.tv fungerar alldeles utmärkt. Också Bambuser är ett gångbart alternativ. Jag är fullständigt övertygad om att livesändningar blir en stor succé och såvitt jag vet blir AIK första fotbollsklubb i Sverige att pröva detta.

Match-chat är också intressant. Flera av de interaktiva funktioner som ligger på Svenska Fans idag är undermåliga men eftersom forumet är närmast heligt är det klokt att börja konkurrera om match-chatten. Visar AIK Media upp en bra lösning är jag övertygad om att man vinner den kampen. För egen del har jag dock inte sett några riktigt bra chatplugins till WordPress. Kanske bjuds jag på ett nu?

Mycket av det som jag bloggade om i samband med starten av Blackbeat och även innan dess håller alltså på att implementeras av Charlee och övriga på AIK Media. Det känns jäkligt spännande. Sedan Norling-affären i höstas har Sophie Josefsson, Charlee och de andra inom AIK lyckats göra ett jättejobb med transparens och öppenhet i verksamheten. Den digitala utvecklingen ger AIK helt nya möjligheter att närma sig supportrarna och det känns som om man är en god bit på väg.

Jag vill dessutom tacka Charlee ödmjukast för uppmärksamhet i form av en länk från Blackbeat. Så fort jag får ordning på min egen sidopanel lovar jag att länka tillbaka!

Det här inlägget postades i Supportrar, Under annat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *