AIK-veckan, v. 27

Det har blivit dags att summera veckan. Den förra veckan alltså, som skulle ha blivit undertecknads sista innan semestern, men som hastigt och lustigt förvandlades till den nästa sista. Det hela börjar på korttidsboendet Kombo och slutar i en diskussion om konkurrensen på mittfältet. Nu kör vi!

Joakim Hall har tagit på sig det ädla uppdraget att bedriva huvudsaklig förmedling ifrån (delar av?) AIK Fotbolls CSR-verksamhet och jag måste säga att han gör det föredömligt. Jag har drivit frågan om hur man kan använda spelarna utanför planen förut och detta är sannerligen ett bra sätt. Men ännu viktigare är att dessa aktiviteter verkligen når ut till folk och låter även den som är ointresserad av fotboll reflektera kring fotbollens roll som samhällsbärare. Här kan AIK bli bättre på att berätta själva, även om Charlee Mians rader på Blackbeat är att steg på vägen. Av handkameran att döma kanske det dessutom dyker upp ett rörligt reportage. Kul!

Förra veckans stora nyhet var en tråkig en. AIK har enligt uppgifter betalat ersättningar till agenter som inte går hand i hand med skatterätten. Från Skatteverkets sida hävdar man att detta handlar om ersättningar som spelarna ska stå för själva. Både för AIK som klubb och för enskilda spelare, i synnerhet Ivan Obolo, handlar det om väldigt stora pengar. AIK har överklagat besluten, vilket antagligen innebär att vi får vänta på slutgiltigt utslag i ett par år till. Men vad säger Obolo när han verkligen fattar att han ska slanta upp 800 000 SEK? Än så länge tycks han tack och lov mest knalla runt i ovisshet

Efter matchen igår höjdes röster om AIK:s kanske osunt hårda konkurrenssituation på innermittfältet. Redan tidigare i veckan uppmärksammade Dagens Nyheter relationen Dulee Johnson/Jorge Ortiz. Av artikeln framgår inte särskilt mycket, mer än ett Stahre-citat som i mångt och mycket sätter fingret på vad jag har velat säga om modern fotboll länge. När jag läser det känns det löjligt att jag inte lyckats få det ur mig. Apropå att Johnson/Ortiz bägge är korta spelare och hur det skulle påverka deras slagkraftighet som innermittfältsenhet:

Men för mig är det faktiskt viktigare med aggressivitet och att vara snabb än storlek. Spelarna har bra tyngdpunkt, det är viktigare än kilo och centimetrar.

Det var ju inte särskilt svårt.

I samband med att fönstret öppnade drog Obolo-rykten igång omgående. Jag har redan skrivit om det under veckan, men i kortform; Panathinaikos sade sig vara intresserade av Obolo. Obolo själv bytte ut agent Bagarnik mot duon Mörk/Fhager.

Veckan avslutade med match igen för första gången på över en månad. Örebros fruktan inför matchen syntes inget av och även om AIK tryckte på mot slutet får 1-1 sägas vara ett rättvist resultat. Efter att Jorge Ortiz tvingats lämna planen till förmån för Dulee Johnson slog Robert Laul på stora trumman och utlyste stjärnornas krig. Igor Hedman är en av många som skrattar högt åt detta och menar att AIK hade precis samma mittfätsuppsättning förra året.  Det har ha såklart rätt och ja, Laul gör en höna av en fjäder. Men jag känner ändå att jag behöver poängtera att Kevin Walker faktiskt kändes given innan sin sjukdom och antagligen kände han det själv också – hur hanterar han detta? Att Ortiz knappast var en stjärna förra året och därav knappast skulle ha lagt på en lika förvånad min då som nu när ljustavlan med en femma åkte upp. Att Pierre Bengtsson främst konkurrerade som vänsterback och att Bojan var skadad mest hela tiden.

Men jag tror också att det löser sig. Ortiz blir helt enkelt såld och Pierre får inte förlängt alternativt får finna sig i att konkurrera på en annan position.

En sak till. Jonsson åkte på en smäll mot Örebro men sägs kunna vara tillbaka till matchen mot Göteborg. Låt oss hoppas det. Pavey/Atta känns som minst sagt undermåliga alternativ. Vem av dem spelar mot Mjällby?

***

PS. Som ni ser har AIKBLOGGEN antagit en ny form. Än så länge har det nya temat några buggar och sidomenyn är i skralaste laget. Vi jobbar på det. Ett av de mest drabbade inläggen är just AIK-veckan eftersom länkarna syns dåligt. Ni får helt enkelt leta lite. Skicka gärna övrig feedback och input till daniel@aikbloggen.se!

PS2: Du vet väl att du kan föja AIKBLOGGEN på Twitter? Gör det.

Det här inlägget postades i AIK i korthet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till AIK-veckan, v. 27

 1. Jonte skriver:

  Själv är jag fullständigt övertygad om att Pavey kan täcka för Jonsson om det skulle vara nödvändigt!! Att inte ge han nytt kontrakt vore inget annat än en fet skandal!

 2. Ängby skriver:

  Till skillnad från Jonte, skulle jag bli grymt besviken om Kenny fick förlängt, även om han e en underbar karaktär.

 3. Daniel Olemyr skriver:

  Kenny är fantastisk på många sätt, men utifrån vad han har presterat dom tre senaste säsongerna har jag svårt att se hur han ska kunna få förlängt. Håller med Ängby.

  Ser däremot gärna att Pierre får förnyat.

 4. Jonte skriver:

  jag säger såhär: den dagen vi har sålt av alla våra spelare med hjärtan, tjerna, kenny och såna, då kommer det gå åt helvete för den här klubben. vi behöver AIK-hjältar som pavey, så är det bara!

 5. Christian Tamker skriver:

  Hittade denna, Lee Baxter är tillbaka, som 2:a målvakt.
  http://www.aikfotboll.se/Article.aspx?contentID=1239
  Kan fortfarande inte glömma hans tavla i Sundsvall för ett antal år sedan som fick TV4 sporten att mynta uttrycket ”Att göra en Lee Baxter”, då han sumpade in en balja och matchen slutade 1-1.
  Är detta en förstärkning eller? Skulle gärna få Lee’s återvända analyserat av Daniel O.

 6. Daniel Olemyr skriver:

  @Jonte

  Hjältar i all ära, men är dom kass så är dom.

  @Christian

  Haha, ja Lee har väl aldrig varit en så bra målvakt som man hade unnat honom att vara. Lee är ju målvaktstränare i AIK numera och plockades med i truppen för att Niclas Bergh hade blivit skadad. Antar att det var en engångsgrej – men har ju dessutom skrivit över Niclas Rönn från Väsby som ska vara ett dugligt målvaktslöfte..

 7. Josie skriver:

  JanelleI choose to be a Mormon Woman because the doctrines of this church resonate with my soul as truth. I believe that Jesus Christ is the savior of the world, that Prophets are called of God to testify of Him, that families can be together forever and that the Book of Mormon is another testament of Jesus Christ. The Church of Jesus Christ of Latter Day Saints has given me so much peace and happiness.I also enjoy the lifestyle of the church. Living a clean, virtuous life, with a focus on disipcleship to the teachings of Jesus Christ is a good way to raise a family.

 8. i'm dying to know how this works and how it sounds. appears that the tamo wood is the planar membrane powered by 6 actuators. i've spent time with google translate trying to learn more, but tough! – your friend from MOG.

 9. http://www./ skriver:

  That’s way more clever than I was expecting. Thanks!

 10. Friday, June 3, 2011 – 9:32 pm I always try to find something that is local and organic, but as you mentioned, that is not always possible. I'd go for organic, reasoning on a simple level, it's healthier for yourself… I think it's a really hard decision to make…

 11. Wow! What crowds! But still Deepawali shopping is a lot of fun. :)If I ever come to Chennai I'll definitely check out the shops you have mentioned.We have a Nalli here in Mumbai too. Lovely choice of sarees as well as dress materials.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *