AIK överlägsna mot Bajen

Piketbussarna hade radat upp sig, ett fotbollsregn drog passande fram över Solna och gräsmattan såg tjock och välvårdad ut. Det var upplagt för krig. Men slaget uteblev. AIK var överlägsna.

I den första halvleken hade Hammarby absolut ingenting att sätta emot. Man mönstrade ett reservbetonat lag och mycket riktigt var Bajen det sämsta jag sett på Råsunda i år. AIK spelade sig fyndigt fram till avgörande lägen, men ineffektiviteten sista tredjedelen har löpt som en röd tråd rakt igenom hela den här säsongen.

På övertid slog dock Chanko en boll rakt i bröstet på Özkan som uppfattade situationen blixtsnabbt. Jagne löpte i djupet, Armas sålde sig, Björklund sålde sig och AIK ledde med 1-0.

I andra halvlek borde AIK ha dödat matchen under första 25, när Jorge Ortiz är fullständigt briljant som pulsåder på mitten. Men när Ortiz får en olycklig smäll på foten lyckas Bajen ta tag i spelet, men skapar egentligen inte en enda riktigt farlig (regelriktig) chans.

Annars gillar jag Lauls sammanfattning:

Moldaven gick bort sig och AIK:s gambiafödde östgöte rusade mot mål, skottfintade nigerianen och sköt bollen över svensken i målet. Australiern stod offside vid Hammarbys bästa kvitteringschans. Efteråt fick Lur en uppsträckning av serben medan snacket mest handlade om hur länge argentinaren blir kvar i landet.

Men trots att Laul är rolig har det blivit dags för kvällspressen att granska sig själva på nytt. Skandalrubrikerna säger jag ingenting om. Vi kan inte kasta bengaler på varandra mitt framför ögonen på hela presskåren och hoppas komma undan. Däremot; fler gripna både före och efter match samt betydligt mer avancerade kravaller i samband med CL-finalen i onsdags. Men inte ett ord om det i kvällspressens rapportering därifrån. Det är ruttet.

FOTO: Pelle_T

Det här inlägget postades i Fotboll och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *