DIFBloggen: Trumdunkande missfoster på Norra

Ikväll är det dags igen. Dagen i ära bjuder vi på ett derbyspecial. I ett gästinlägg delger DIFbloggens Tomas Wahlstedt sina tankar inför matchen. AIKbloggens dito läser du på DIFbloggen.se.

***

Att gå på derbyn brukar vara en vidrig upplevelse. Nervositeten och känslan inombords, allt det där som ett tvillingderby så gärna för med sig. Den här gången betyder derbyt mer än på mycket länge och det är faktiskt det som gör att jag känner mig segersäker, trots att mitt lags säsong hittills skulle kunna beskrivas som ett enda långt svek.

För om man bortser från AIK:s krigarmatch mot Kalmar så är det ingen insats från Solnaklubben som har imponerat på mig. AIK är ett luftslott nära att brisera och det tror jag även att fansen har börjat inse, även om poängen lite turligt har trillat in.

Faktum är att om inte AIK:s skulle haft sin osmakliga argentinare på topp skulle klubben ligga i botten av serien, hjälplöst uddlösa. Obolo har gjort sju poäng senaste sju matcherna (3+4) vilket betyder att han har varit inblandad i allt som AIK producerat framåt. En styrka skulle en del säga, men jag skulle nog vilja påstå att det är en svaghet. En svaghet som vi kommer att älska att utnyttja. En spelare som håller koll på Obolo och sedan är hela AIK:s offensiv neutraliserad.

Vi å andra sidan har en spirande offensiv med en pånyttfödd Rajalakso och en Mwila i högform. De två kommer förmodligen turas om att springa i åttor runt överviktige Nils-Eric Johansson. Dessutom har vi ett antal spelare som haft svårt att tända till under inledningen, dessa killar kommer med Södras stöd i ryggen inte att vika ned sig.

Något motstånd på läktaren har jag inte räknat med. Det enda som har kunnat urskiljas från den norra läktaren under de senaste derbyna är ett trumdunk från några genetiska missfoster. Det kanske är dags att försöka bjuda upp till kamp på den fronten, om ni överhuvudtaget ska ha en chans att plocka några poäng mot ett hungrigt Djurgården, som kommer att vara bäst när det gäller.

/ Tomas Wahlstedt

Det här inlägget postades i Fotboll, Gästinlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till DIFBloggen: Trumdunkande missfoster på Norra

 1. Alex skriver:

  haha, tragiskt inlägg.

  Krossa packet!
  AIK vinner på plan & läktaren!

 2. Anonym skriver:

  ”Obolo har gjort sju poäng senaste sju matcherna (3+4) vilket betyder att han har varit inblandad i allt som AIK producerat framåt.”

  3+4=7

  AIK har gjort 8 mål.

  dif + matematik = HAHA – It’s funny because it’s true!

 3. Kalle skriver:

  ”En styrka skulle en del säga, men jag skulle nog vilja påstå att det är en svaghet.”

  Att göra, och vara inblandad i, mål måste väl iaf anses vara en styrka i förhållande till vad NÅGON djurgårdare åstadkommit i år?

 4. Pettan skriver:

  Sopa!

 5. Markus skriver:

  Du är sämre på att blogga än Tauer, ja du är sämre på att blogga än Tauer.

 6. Daniel Olemyr skriver:

  Så jävla skönt! En oerhört viktig seger för laget, som var nästan sjukligt glada efter matchen.

  När det gäller inlägget har föregående kommenterare sammanfattat bra! 😉

  Daniel Olemyrs senaste blogginlägg..DIFBloggen: Trumdunkande missfoster på Norra

 7. william_1891 skriver:

  Haha… Ja vi såg ju verkligen hur bra ni var på att neutralisera Oboló! 6-7 minuter eller va tog det? 😛 Otroligt komiskt att ni ser AIK som ett bottenlag. Men det är bra.. håll huvudet högt och satsa på att vinna superettan nästa år! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *