Kevin Walker: ”Jag kan vara rapp i käften”

När försäsongen 2009 skulle summeras fanns det en spelare som hade utmärkt sig mer än andra – en spelare som kändes given i startelvan inför premiären mot Halmstad. En olycklig blodförgiftning har dock satt stopp för spel hittills under säsongen. Nu väntar alla på vad Kevin Walker i matchform kan hitta på bredvid en pånyttfödd Jorge Ortiz på AIK:s innermittfält. AIK-bloggen kontaktade Kevin för att höra mer om läget och om framtiden.

***

Hej Kevin, till att börja med, hur mår du idag?

Tja, jo tack, jag känner mig mycket bättre nu än vad jag gjorde för en dryg månad sen kan man lugnt säga… Just nu handlar de om att jag måste vänta på att bakterier som har kapslat in sig i min ljumskmuskel ska släppa från kroppen och jag äter antibiotika fortfarande för att motverka att en ny blodförgiftning uppstår. De var inte bara blodförgiftningen som plågade mig utan också en infektion som skapade en varbildning i min ljumske och det var den i kombination med blodförgiftningen som gjorde att jag hade så ont som jag hade.

Mentalt så var det väldigt tufft, speciellt mina första kvällar på sjukhuset, de ska jag inte ljuga om!  Jag hade satt ut lite mini-mål för mig själv under försäsongen och hade lyckats väldigt bra med dom och de såg riktigt kul ut för min egen del med speltid osv. När man sedan får sina planer sprängda av nått annat än vad man kan påverka är de ruggigt surt.

Skador är en sak, men sjukdom är något annat och de är fan inte kul att vara med om. Men jag har alltid varit bra på att hantera motgångar och göra dem till bränsle för att träna hårdare och verkligen pusha mig själv istället. Så detta har jag nu lagt bakom mig och de enda jag tänker på är nästa gång jag står på Råsunda och hör sången och känner mig stolt att jag kommit igenom den här skiten helskinnad!

Vad orsakade blodförgiftningen?

Vad som orsakade min blodförgiftning är det ingen som vet. De troliga är att jag fick den genom ett skavsår eller från en blåsa på foten. Men de kan lika gärna kommit från att jag borstat tänderna eller vad fan som helst, vilket är skrämmande…

Vad är nästa steg för dig nu?

Mitt nästa steg har jag inte diskuterat med läkarteamet än för nu handlar det först och främst om att skiten ska ur kroppen, men därefter väntar det en hel del hårt slit vilket jag ser fram emot som aldrig förr. Att inte träna är lite av en plåga för en som brinner för att lira så mycket som jag. Så jag ska ta några veckor och springa skiten ur mig så fort jag får möjlighet!

När tror du själv att du kan vara tillbaka utifrån hur du känner idag? (Fysiskt? Matchform?)

Fotbollsmässigt så brukar jag inte tappa när jag varit skadad, så den biten är jag inte alls orolig för, de sitter i ryggmärgen, hehe.  Kondisen däremot, tar nog ett par veckor att bygga upp igen.

Jag hoppas kanske att jag kan vara tillbaka och spela någon gång i slutet på maj, kanske tidigare men allt beror på hur antibiotikan verkar för att få ur den skit jag har i ljumsken.

Hur ser du på starten på allsvenskan? Spelmässigt för AIK men också ditt gamla lag Örebro?

Vi gör en kanon bra start på året! Det behövs inte sägas mer när man leder serien tycker jag!  Sen så spelar vi väl inte så bra som vi kan, men de är skitsamma om vi vinner, de tror jag alla känner!  Men vi vill spela bra fotboll och de kommer vi att göra mer och mer! Örebro bryr jag mig inte så mycket om, jag är AIK:are nu!

Hur tycker du dina närmaste konkurrenter om innermittfältet, Daniel Tjerström och Pierre Bengtsson har skött sig i din frånvaro?

Jag skulle vilja säga att Ortiz, Pierre, Tjerna och Bojan är de som lirar på min position, så det är inte bara Pierre och Tjerna. Men jag tycker väl att alla rakt igenom hela laget har slitit som djur och jobbat stenhårt!

Sen spelar de ett ganska enkelt passningsspel och håller bollen inom laget istället för att slå den avgörande bollen, vilket vi behöver göra lite mer, detta saknar i alla fall jag (då jag älskar att slå lite instick och sköna bollar in bakom baklinjen). Men det är minst lika roligt att se det när någon annan i laget gör det, för det skulle nog göra att vi hotar motståndarna lite mer!

Men grabbarna leder serien och vem ska då säga vad vi ska göra annorlunda egentligen, hehe.

Stahre verkar ha skapat en ny attityd i AIK, vad känner du om du jämför Stahre och Norling?

Stahre har drivit in lite mer aggressivt spel till vår spelidé och ändrat ett par grejer, men jag tror att vi har samma grundidé som vi hade under Rikard och det i kombination med energin som Micke kommit in med har gett resultat. Så de ser väldigt bra ut.

Kommer vi topp 4 i allsvenskan i år?

Vi kan inte springa iväg i tankarna nu utan de är bara att köra på som vi gör så kan vi se i slutet på året vad vi har åstadkommit. Men hungern finns i alla att, fan, vinna något i år, så nu är de bara att köra!

Din framtid efter comeback? Utlandsdrömmar?

Jag tänker inte på utland och sådant. Nu gäller de bara att komma tillbaka och lira fotboll i AIK igen!

Vi har många läst att du har en musikalisk talang både inom piano och sång, är det något som du skulle vilja satsa på parallellt med fotbollen? Är det något som du nu som skadad gör för att fördriva tiden?

Haha, ja, jag kan ju inte bara lira NHL09 hela dagarna, så man måste ju hitta på nått annat. Så jag försöker spela lite piano och gitarr för att kompa min enorma sångröst, hahaha!

Bojan vet vi ju alla är rapp i munlädret, men det har även gått rykten om att du inte är långt efter. Något trevligt citat eller en hälsning som jag kan ta tillbaka till alla fans som sörjer din frånvaro?

Jag kan vara rapp i käften om de krävs, hehe, men Bojan är i en klass för sig själv när de kommer till att ha lite skoj och ge varandra lite skit, men riktas den mot mig så hugger jag tillbaka, haha, det är så jag är lagd. Vi kan låta saker vara lite osagt också, annars blir det bara pajkastning, hahaha.

Tack så mycket Kevin för din tid och hoppas att du snabbt återvänder till Råsunda med matchställ på.

Tack själv.

Till sist skulle jag vilja tacka alla fans som stöttat mig och som säger att de saknar mig på planen.  De har betytt hur mycket som helst för mig! ”Thanks a mill”, som mina släktingar på Irland skulle sagt.

Uppdatering: Tidigare har det varit spridda skurar gällande informationen om Kevin Walker. På ett håll har det sagts att hela säsongen är i fara. Igår kväll (efter att vi gjort ovanstående intervju) gick Kevin dock ut med egen information via Facebook som löd enligt nedan.

Det här inlägget postades i Fotboll, Intervju och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Kevin Walker: ”Jag kan vara rapp i käften”

 1. Peter skriver:

  Ruskigt bra intervju. Precis dom frågeställningar man ville ha. Och att svaren känns så pass hoppfulla gör ju inte saken sämre. Krya på dig Kevin och fortsätt såhär AIK-Bloggen.

 2. Mange skriver:

  Bra intervju! Skön information angående träningen på måndag! Nu blir det snart åka av:)

 3. Tommy skriver:

  Tack ödmjukast för beröm.

  Visst ser det bra ut, Kevin är vid gott mod och jag är inte förvånad om vi ser honom på plan i slutet på maj, början på juni.

 4. Jens skriver:

  Kan bli ett lyft för hela laget om han håller samma form som innan skadan

 5. Tommy skriver:

  Blev väldigt tydligt igår att vi saknar Kevin på plan.

  Pierre gjorde en mindre bra insats igår och detta påverkar ju både offensivt och defensivt.

  Nu gäller det att ladda om och satsa på att få tillbaka våra skadade äss i rockärmen.

  Kevin, hurry back!

 6. Daniel Olemyr skriver:

  Kevin är den enda i truppen som kan sätta in bollar bakom backlinjen. Det såg vi på försäsongen och det saknar vi nu.

  Vi blir så jäkla statiska offensivt. Det händer ingenting. Vi skapar ingenting.

 7. thaman skriver:

  SÅ GRYMT SKÖNT ATT KEVIN TRÄNAR IGEN!!!!

 8. Pingback: Svart i rutan | AIK-BLOGGEN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *