”Förspel” söker nya pengar

SR.se uppger att AIK Fotboll tillsammans med Solna Stad ansöker hos Brottsförebyggande rådet om ekonomiskt stöd för att driva vidare projektet ”Förspel” som icensattes i höstas i samband med derbymatcherna mot Hammarby och Djurgården. I notisen kan man läsa att:

Syftet med arrangemanget som drog igång i höstas är att öka trygghetskänslan och få en positiv stämning runt Råsunda på matchdag, med hjälp av musik, ungdomsaktiviteter och annan underhållning under några timmar före matchstart.

I samband med lanseringen av projektet i höstas sa arrangemangsansvarige Lars Pettersson följande i en artikel på aikfotboll.se:

Vi har identifierat ett behov av fler kringaktiviteter runt Råsunda innan matcherna börjar. Det känns bra att ordna en fotbollsfest tillsammans med Solna Ungdomscafé eftersom caféet är en populär mötesplats för Solnas ungdomar.

Väldigt positivt att AIK satsar på sådana här aktiviteter. Dels därför att det stärker bilden av fotbollen som samhällsnytta – något de stora medierna sällan uppmärksammar annars. Dels därför att AIK visar att man tar det ansvar man kan förvänta sig av en förening med så stort inflytande på så många ungdomar.

Och det är väldigt kul att konstatera att man aktivt försöker hitta finansiering och på så sätt motverka att AIK-stilen slutar som bara en skrivbordsprodukt. Att man dessutom erhöll Svenska Spels samhällspris 2008 visar att man gör rätt saker. För min del får man gärna bli ännu bättre på att berätta för omvärlden om arbetet man lägger ner – det behövs i en tid där allmänheten antagligen förknippar fotbollen i Stockholm med negativa värden.

Nästa steg är att börja involvera spelarna ännu mer i AIK-stilen. Dom är våra främsta ambassadörer och den förhållandevis korta arbetsveckan spelarna har räknat i timmar borde kunna utökas med några timmar samhällsengagemang i veckan. Det skulle både stärka AIK-stilen internt och skapa mer positiv exponering externt.

Det här inlägget postades i Fotbollspolitik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *